Re: Podpůrčí doba
Vy jste nejdéle po 270 dnech hlásila na OSSZ, ošetřujícímu lékaři a zam-ci, že mu končí podpůrčí doba? To je zákonná povinnost, pokud jste velká organizace - u malé organizace to snad hlídá OSSZ, ale snad byste měla s nimi spolupracovat? Potom měl jít ke komisi - pokud je v nemocnici, tak nevím, jak se ta komise řeší. Každopádně měl někdo z posudkové komise rozhodnout, zda bude mít nárok na nějaký důchod nebo zda se dá očekávat zlepšení zdrav. stavu. V tom případě by mu mohli až o rok prodloužit podpůrčí dobu. V každém případě Vy byste dostala vyjádření, jak máte postupovat dál. Každopádně od 21.7. budete vést jako nemocenskou a do došetření budete vést jako nemoc, ale neplacenou. Po dořešení případně doplatíte.
Na sociálku jsem již volala, měla jsem štěstí, byli velice vstřícní.Nadiktovali mi všechny potřebné doklady k sepsání žádosti a zítra to tam pojede řešit její dcera. Volala jsem ošetřují lékařce, ta bude asi muset ukončit neschopenku, ale je na dovolené. No snad to dopadne. Jo a to má ještě exekuci na ty nemocenské dávky. No chybami se člověk učí, jdu zkontrolovat 270 dní ještě u jednoho zaměstnance, ten už mi marodí také nějak dlouho. Ještě jednou velice děkuji za ztrátu Vašeho času s "nepoučenou blbkou"
to jsem ráda, že to budete mít dobře vyřešené (ne vždy jsou na OSSZ vstřícní, ale vždy u nás zatím platí, že pokud člověk nejde na ně nějak zle a vysvětlí jim vzniklý problém, tak pomohou)
ty exekuce jsou blbé - hlavně je nezapomeňte napsat do žádosti o důchod (pokud bude o nějaký žádat)
jo, chybami se člověk učí, ale když se to dá takto vyřešit, tak to je fajn
také mi již několik dotazů a odpovědí zde uvedených pomohlo
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.