Re: Čestné prohlášení
Děkuji za odpověď. Já si také myslím, že by "to mělo stačit". Ale paní Zubatá z úřadu mně podezřívá, že uhýbám před zákonem. Když jsem jí vysvětlovala, jak to je (manžel v zahr., DP sám atd.). To prý by mohl říct každý a "napakovat se"...a FÚ SRN nám to nedá.
....tak jestli jsem tak v podezření, co udělají? Ať si to v SRN prověří, nemám se čeho bát.
A perlička na závěr, jsem jako OSVČ neaktivní, bo mám dost co dělat a příjem v naší soukr. firmě, takže daň. povinnost při neodpočtu úroků by činila 6369 Kč.:-)
paní Zubatá asi hájí nároky státu jak nejlépe umí :o)) ale čestné prohlášení u daní funguje i v jiných případech (např. při uplatnění slevy na manželku se taky nedá sehnat úřední potvrzení, že nemá příjmy), tak nevím, proč s tím má paní takový problém. Pokud má pochybnosti, tak si to holt vyžádá v SRN sama :o))
Ještě mě napadá, že pokud manžel podával přiznání v SRN, určitě si nechal kopii pro sebe, ne? Tu by mu potvrdit snad mohli. Stejně se divím, proč mu to nevystaví...
Tak kopii samozřejmě má, ale nechápu, co je "mému" FÚ po ní. Nedá a basta. Ať si ověří úřední cestou, jak říkám, nemám se čeho bát, bo nepodvádím. Jen mě to točí.
Nebo že by to šlo ještě dááál?? Sem zvědavá.
Právě jsem odeslala dopis s vyjádřením a orig. potvrz. banky na moje jméno. Amen
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.