Re: Pomoc spěchá - oprava sazby DPH u V
ZDPH nepřipouští možnost opravit sazbu daně z 19 na 9 %. Dle 6. směrnice je taková oprava přípustná a v připravované novele ZDPH to bude rovněž umožněno.
Co se mne týká, tak já, s odvoláním na 6. směrnici, bych vystavila dobropis, kde bych uvedla vše storno chybné sazby a nově se správnou sszbou daně. Do faktoringu vám pak vstoupí i tento dobropis. Převzetí dobropisu nechejte potvrdit odběratelem.
Re: Pomoc spěchá - oprava sazby DPH u V
Dobréráno, naštěstí to je pořád stejné daňové období, jen jsem zjistila, že mi nejde udělat dobropis, rpotože oprava sazby je 19 % a správně má být 5%. Program Pohoda mi to odmítá.. takže jsem to nakonec vyřešila tak, že jsem udělala VF mínusem... a pak jsem dumala jestli to neměl být tedy vrubopis.. a se přiznám, že dobropis a vrubopis se mi pořád plete.. Na Factoringu by to neměl být taky asi problém, a předpokládám, že navrhneme zápočet ještě před hrazením factoringem, tak uvidím... jestli to factoring odsouhlasí.
Děkuji moc za pomoc
Blanka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.