Vlákno názorů k dotazu Prodej OA-pokračování pro anonym od anonym - Re: prodej OA-pokračování pro anonym § 90 - Zvláštní...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 8. 2008 12:06

anonym (neregistrovaný)

Re: prodej OA-pokračování pro anonym
    § 90 - Zvláštní režim pro obchodníky s použitým zbožím, uměleckými díly, sběratelskými předměty a starožitnostmi
    = týká se pouze obchodníků s použitým zbožím. Popisovaný případ se netýká obchodníka s použitým zbožím.

Co se týká krácení DPH na vstupu, pak se to rozhodně netýká plnění, u kterého není nárok na odpočet na vstupu. Tam by jaksi ani nebylo co krátit.
    Krácení se týká přijatých zd. plnění, u kterých bylo uplatněno DPH na vstupu a buď změnou režimu nebo změnou použití, nebo je částečně určeno pro plnění, kde není nárok na odpočet daně. Krácení odpočtu daně je řešeno v § 76.

Pokud si pořídíte osobní auto jako DHM, pak při prodeji postupujete podle § 62/2.
    Jiná by byla situace, kdyby se jednalo o obchodníka s použitým zbožím a auto by pořídil od občana z EU, pak může při prodeji v ČR použít zvláštní režim a DPH by neodváděl z celé prodejní ceny, ale pouze ze své marže (rozdíllu mezi kupní cenou a prodejní).

• 12. 8. 2008 12:22

Marcela (neregistrovaný)

Tak už jsem to pochopila, všechny ty provázanosti, co je co,že není co krátit, když to s tím autem nesouvisí, je mi to teda divný, že stát nechce to DPH , nechce se mi tomu úplně věřit, ale chápu už , jak to myslíte a máte pravdu, že to není nikde napsané, že pokud se prodává za cenu vyšší, tak se musí odvést DPH, asi to tak teda udělám, ale trochu se toho bojím. Jste dobrý anonyme, jestli jsou Vaše znalosti účetní problematiky všeobecně tak dobré, tak to jste teda borec.

• 12. 8. 2008 12:31

anonym (neregistrovaný)

Nemusíte se bát. Je to opravdu tak. Při prodeji uvedete v DP k DPH do ř. 530 a 540. Přeji hezký slunný den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).