Re: Dodatečné přiznání - účetní zápis
to přiznání jste asi vyrobila ručně? v Pohodě jsem postupovala tak, že jsem rozdíl vyčíslila interním dokladem s červnovým datem a pak přímo v agendě DPH vystavila dodatečné přiznání. Pak už nic nadále neúčtujete a pokud jste odeslala dodatečné přiznání, pak už to v žádném případě nesmí být v dalším měsíci. Nezapomeňte to doplatit co nejdřív.
Katuško, špatně jsem se vyjádřila, zkusila jsem to dle návodu v Pohodě. Opravila jsem původní fakturu a pak vyjela dodateč. přiznání. Zároveň mi naskočil v ostatních závazcích doklad o odvodu DPH. Moc děkuji za rady, teď už to budu zvládat s přehledem. Akorát šéf bude bručet. Ach jo.
tak to Vám nezávidím, já dělala dodatečná přiznání několika klientům a ani šéf ani klienti s tím větší problém neměli, i když mi taky nebylo příjemné upozornit je na mou vlastní chybu (někdy to ale taky chyba klientů, ale stejně...), ale zkousli to, vždy jsem se omluvila a hlavně zdůraznila, jak je dobře, že jsme na to přišli sami a ne až FÚ...
přeju hodně štěstí se šéfy a pevné nervy :o)))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.