Re: Pracovní smlouva na dobu určitou.
Ano výplatu za červenec dostal! Děkuji, to musí být nějaký nový dodatek o kterém nevím, ale zaměstnavatel ho měl na tuto skutečnost upozornit. Moc děkuji za odpověd, nevíte ještě kde v zákoníku práce-pod jakým paragrafem je tato skutečnost?
>>>>prosím o odpověď, zda zaměstnavatel jednal podle
>>>>zákoníku práce.
>>>>Můj manžel dostal 1
>>>>:
>>>>1. pracovní smlouvu na dobu určitou od 1.9.2007 do
>>>>30.11.2007
>>>>1. pracovní smlouvu na dobu určitou od 1.12.2007 do
>>>>30.6.2008.
>>>>
>>>>Stále pracuje do dnešního dne 15.8.2008 ale bez
>>>>prodloužení pracovní smlouvy a zaměstnavatel tvrdí,
>>>>že
>>>>automaticky nabíhá smlouva na dobu neurčitou, ale
>>>>žádnou
>>>>písemnou smlouvu nedostal!
>>>>Děkuji za odpověď
>>>
>>>pokud po 30.6.2008 začal pracovat manžel s vědomím
>>>zaměstnavatele, stal se jeho PP z doby určité na dobu
>>>neurčitou (písemná forma se nevyžaduje) Dostal
>>>zaplacenou
>>>mzdu za červenec?
>>
>>Ano výplatu za červenec dostal! Děkuji, to musí být
>>nějaký nový dodatek o kterém nevím, ale zaměstnavatel
>>ho
>>měl na tuto skutečnost upozornit. Moc děkuji za
>>odpověd, nevíte ještě kde v zákoníku práce-pod jakým
>>paragrafem je tato skutečnost?
>
>par. 65 zákoníku práce
Děkuji ještě jednou za Vaši laskavost Jitka Vokřálová
On po 30. červnu nadále chodil do práce celý červenec až do srpna a až teď v srpnu zjistil, že se mu to nehodí a odmítl příjít do práce? A na základě čeho by tedy dosud pracoval, když věděl, že mu prac. poměr měl podle smlouvy skončit 30.6.?
Co musí být nový dodatek? To není nic nového, to platilo i ve starém zákoníku práce a platí i teď. Zaměstnavatel nemá žádnou povinnost na to zaměstnance upozorňovat, Zákoník platí pro oba dva stejně. Vám to třeba vadí z toho důvodu, že teď by manžel musel dát výpověď s dvouměsíční výpovědní lhůtou a tu dodržet, kdyby chtěl skončit. Naopak jinkdy toho zaměstnanec využije a když si zaměstnavatel neuvědomí, že už vypršela doba určitá a nechá dále pracovat, změní se mu takto pracovní poměr na dobu neurčitou a o to tomu zaměstnanci jde. A také nikdo nikoho na tuto skutečnost neupozorňuje. Najdete to v ZP § 65, odst. 2.
Já osobně bych jako zaměstnavatel postupoval podle § 37 ZP a písemně informoval zaměstnance o změně PP na dobu neurčitou včetně údajů, které se tímto momentem změnily, i když na stavu už to nic nezmění, protože informace by měla být poskytžnuta nejdéle do 1 měsíce od změny.
já jsem nepsal, že je tam přímo povinnost uvedena, ale že bych postupoval dle ...., protože došlo ke změně v obsahu pracovního poměru . Neznamená, že v pís.informaci musí ale i může být jen to, co je v § 37, znamená to, že zaměstnavatel může tento institut využít i při jiných změnách obsahu PP. A změna popsaná výše rozhodně změnou obsahu PP je.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.