Re: kam až může zajít Fú
Nenechte se vyprovokovat a obhajujte a obhajujte. Vaše tvrzení opravdu není důkaz, tím jsou Vaše účetní doklady. Pokud máte knihu jízd, faktury a vše co s tím souvisí v pořádku (ty faktury se také musí týkat míst, která máte uvedená v knize jízd), pak ona Vás nemá právo nutit účetnictví nějak předělávat a přiznávat více soukromých jízd anebo tvrdit, že ten materiál se el. instalací netýká, protože její tvrzení nic neznamená. Pokud někoho zplnomocníte pro Vaše zastupování při kontrole (písemně), pak tento člověk Vás prostě při kontrole zastupuje, obhajuje doklady a postupy za Vás a také přebírá (nebo může nesouhlasit) s šetřením a protokolem. Můžete se obrátit na jejího nadřízeného, případně až na finanční ředitelství.
Děkiji moc za informace,pořád to v hlavě řeším a obrátím se na ředitelku Fú,protože ta ženská mi taky sdělila, že zastupující s plnou mocí nebude mluvit,podle mě věděla proč to říká, věděla,že já se v dokladech nevyznám,že já jsem majitel a i kdyby něco zastupující řekla, tak to do protololu nedá, protože já jsem ten "pitomý"majitel.A chtěl bych se ještě zeptat,nemám provozovnu,v živnosťáku mám jen své trvalé bydliště,jak je to s jízdama zaměstnance firemním vozem do mého trvalého bydliště,jsou to služební jízdy ?
pokud bude trvat na tom, že vy OSOBNĚ musíte vypovídat, nic s tím nenaděláte. v tomhle má pravdu - zástupce těžko bude vědět kam a proč která jízda byla.
na žádné "dohody" nepřistupujte, pokud máte evidence jízd opravdu poctivě. vy jste doložil knihu jízd a teď je na ní (§31/8) prokázat, že je špatná. pokud máte náležitosti jízd uvedené (viz např. D300), musí se snažit ona:-)
jinak vřele doporučuji námitku (§16), ale pokud nemáte svědky nebo něco písemně, špatně se to dokazuje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.