Vlákno názorů k dotazu Opravné nebo dodatečné přiznání k DPH? od bubu - Re: Opravné nebo dodatečné přiznání k DP Mám problém....

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 8. 2008 14:04

bubu (neregistrovaný)

Re: Opravné nebo dodatečné přiznání k DP
    Mám problém. Zjistila jsem, že za 2. čtvrtletí 2008 jsem zařadila do nesprávné sazby DPH (19% a měla být 9%) pořízení zboží z EU. Budu muset dát dodatečné přiznání k DPH nebo opravné.? Na vyčíslení povinnosti DPH se nic nezmění. Je to pořízení s 0% DPH.

Povinnost podat ve Vašem případě dodatečné daňové přiznání je dána ustanovením § 103 odst. 1 písm. b) zákl. 235/2004 Sb. ,podle kterého:

Plátce je povinen předložit dodatečné daňové přiznání, pokud provádí opravu, pří které se nemění poslední známá povinnost, ale pouze údaje daňovým subjektem dříve tvrzené.

Opravné daňové přiznání byste podávala v případě, když byste řádné daňové přiznání podala např. 20 července a 22. července byste zjistila Vámi uvedenou chybu pak v termínu do 25 července můžete podat opravné daňové přiznání. Daňové přiznání podávané po 25. červenci už může být jenom dodatečné.

Hezký den přeje
    bubu

• 18. 8. 2008 6:36

Lidka (neregistrovaný)

Děkuji. Moc jste mi pomohla.

• 19. 8. 2008 11:53

irena (neregistrovaný)

jenom poznámka, dodatečné přiznání k přiznání podanému 25.7 se může podat až za měsíc po 25.8.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).