Re: Vedení dokladů nem. dávek u VO?
Vyplacené (říká se tomu zlikvidované) neschopenky, lístky na peníze a OČR zakládáte po měsících v číselné řadě (každému dokladu přidělíte číslo, které na něj napíšete), na papír je lepit nemusíte. Zlividovaný (tj. zaplacený) doklad označíte buď razítkem zaplaceno nebo to na něj napíšete ručně. Já jsem si je vždycky značila takto: v lednu bylo třeba 10 vyplacených nemocí, takže jsem je očíslovala 1 (jako první doklad) - 1/07, 2 - 1/07 atd. A pak v únoru zase 1 - 2/07, 2 - 2/07 atd. Z toho je jasné, že číselná řada lednová byla vyplacena ve mzdách měsíce ledna atd. Ke každému měsíci jsem pak založila sjetinu těchto neschopenek a na tu se může ta kontrolující podepsat a Vy také.
Nezapomeňte si vždycky zkontrolovat, aby bylo na neschopenkách vše co tam má být (data, podpisy).
Re: Vedení dokladů nem. dávek u VO?
Děkuji mockrát za rady. Ještě bych se chtěla zeptat, kam to "zaplaceno (zlikvidováno)" můžu napsat? Na 2. stranu neschopenky? Omlouvám se za takové dotazy, ale nerada bych po tom nějak škrtala nebo si psala, kam chtěla. Ať potom nemám problémy s OSSZ...Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.