Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Pracovní neschopnost a výkon práce od Jiřka - Re: pracovní neschopnost a výkon práce Není podstatné, kdo...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 8. 2008 6:05

    Jiřka (neregistrovaný)

    Re: pracovní neschopnost a výkon práce
    Není podstatné, kdo je váš nadřízený, jakou práci vykonáváte a zakolik, ale pokud přijde kontrola a nezastihne vás doma, tak těžko budete vysvětlovat, že jste musela do práce, protože tam není nikdo, kdo to udělá za vás. Jedná se o porušení léčebného řádu a můžou vám krátit nemocenské dávky. Ne že bych vám to přála, ale pokud budete třeba v nemocnici, taky si pan ředitel bude muset poradit.

  • 21. 8. 2008 7:10

    xy5 (neregistrovaný)

    Re: pracovní neschopnost a výkon práce
    potom ale neoprávněně pobíráte nemoc. dávky, protože pokud chodíte do práce, měl byste neschopenku vrátit ošetřujícímu lékaři
    takže Vy vlastně v jednu dobu máte 2 příjmy - tak to se můžeme těšit na další zpřísnění vyplácení nemoc. dávek (chudáci opravdu nemocní)

  • 21. 8. 2008 7:18

    xy5 (neregistrovaný)

    Re: pracovní neschopnost a výkon práce
    pokud jste opravdu nemocná, tak prostě ta práce musí počkat (nebo musí zajistit někoho jiného za Vás)
    to tak někdy v této době bývá - jeden člověk dělá vše (nadřízený si myslí, že dělá třeba málo) - ale problém nastane, když člověk po přecházených nemocech opravdu onemocní a pak nastává problém (kdo tu práci vykoná - a hlavně, za kolik - někdy to za ty peníze, které obvykle ten zam-ec pobírá, to nikdo nechce dělat)

  • 21. 8. 2008 9:11

    Katuška (neregistrovaný)

    Re: pracovní neschopnost a výkon práce
    Jestli mu chcete hodně vyjít vstříc, tak mu řekněte, ať zařídí někoho, kdo to dle Vašich pokynů udělá, přece přes telefon či e-mail se dá v administrativě vyřešit mnoho. Ale pak byste to taky měla poznat na výplatě! Jestli nechcete dělat nic, tak nedělejte, neschopenka je Vaše omluvenka v práci, tudíž s tím šéf nic nenadělá.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).