Prosím poraďte spěchá
>Dobrý den,
>
>měla bych dva dotazy. Je lepší vystavit storno nebo
>dobropis?
>
>1) Vystavila jsem fakturu s DUZP 6/2008, nyní mě
>odběratel uvědomil, že jsme jim vyfakturovali špatnou
>částku (vyšší) než byla sjednaná v objednávce. Mám na celou
>fakturu vystavit storno či dobropis a s jakým DUZP
>(mohu 8/08)?
>
>
>2)dále mám podobný dotaz vystavila jsem fakturu na
>více kusů než bylo ve skutečnosti dodáno. Storno či
>dobropis?
>
>Děkuji
Re: Prosím poraďte spěchá
Ještě jsem se chtěla zeptat, dočetla jsem se, že když je opravou faktury snižována daňova povinnost, tak zdaňovací období je takové v jakém byl dobropis doručen plátci. Znamená to tedy, když původní faktura byla vystavena DUZP 6/2008, dobropis vystavít nyní tedy 8/2008 a nová faktura také 8/2008? je to tak správně?
Nejsem sice p. Krista, ale záleží, co vám dovolí Váš software. Buď uděláte dbp na celkový rozdíl, tj. 478,80+DPH nebo dbp na celou fakturu a vystavit novou a nebo můžete tento krok udělat v jednom dokladu.
4 ks za -1680.-
4 ks za 1560,30.
Na dbp by mělo být uvedeno odvolání na původní doklad (tj.číslo). V přiznání DPH vy uplatníte až dle potvrzeného dbp.
Pokud vám program neumožňuje rozlišit u dbp datum UZP a datum doručení, uvedla bych datum přijetí jako datum UZP. Dbp vystavený např. na konci měsíce a vám dojde až v měsíci příštím. Takže ZP pro vás do DPH bude právě ten příští měsíc. (samozřejmě platí pro měsíční plátce DPH).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.