Re: Sleva na dani na dítě - potvrzení
Potvrzení od zaměstnavatele manžela(manželky) se nevyžaduje vždy na začátku roku, ale pouze při prvním uplatnění a pak při změně zaměstnavatele. Takže rozlište tyto případy a tam, kde jste nevyžádala potřebné potvrzení bych zastavila slevu na dani, dokud potvrzení nedoloží.čestné prohlášení lze akceptovat jen v případě,že protějšek nemá zaměstnavatele.
takže potvrzení, že neuplatňuje manžel nebo manželka slevu na dítě, stačí vždy jen při změně, tzn. při nástupu, při narození....?. Dívala jsem se,s že v naší firmě to je každý roku, myslela jsem, že to tak musí být. Tak zase jsem se něco dozvěděla, díky
>>>>Zaměstnancům dáváme každoročně vyplňovat růžové
>>>>daňové
>>>>prohlášení,kde uvádějí také uplatnění slev na
>>>>děti....jelikož jsem byla v této oblasti nováčkem a v
>>>>době kdy
>>>>jsem tato prohlášení dávala vyplňovat poprvé jsem
>>>>měla
>>>>za to,že stačí vyplněné a podepsané
>>>>růž.daň.prohlášení
>>>>a kolega,který to měl na starosti předem mnou a měl
>>>>nade mnou dohled mě na tuto skutečnost neupozornil,
>>>>tak jsem opoměla vyžadovat potvrzení od
>>>>zaměstnavatele
>>>>manžela či manželky,že neuplatňuje daň také on či
>>>>ona.
>>
>takže potvrzení, že neuplatňuje manžel nebo manželka
>slevu na dítě, stačí vždy jen při změně, tzn. při
>nástupu, při narození....?. Dívala jsem se,s že v naší
>firmě to je každý roku, myslela jsem, že to tak musí být.
>Tak zase jsem se něco dozvěděla, díky
Pokud nemáte v Potvrzení uvedenou platnost, nemusí zaměstnanec dokládat každý rok znovu, pokud má manžel/ka pořád stejného zaměstnavatele.
i ženy, které pobírají PPM nebo jsou na rodičovské dovolené mají zam-tele (většinou) - takže by měly přinést potvrzení od zam-tele
čestné prohlášení se týká jen žen, které opravdu žádného zam-tele nemají (byly vedeny na ÚP, otěhotněly během studia a do žádného zaměstnání nenastoupily apod.)
jen dejte pozor, abyste měla potvrzení dle zákona správně (sleva na dítě už není) nyní musíte napsat, že neuplatňuje daňové zvýhodnění na dítě/děti
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.