Re: Max. vyměřovací základ soc.+zdr.poj
Ale já teď čtu informace(zaslal nam je tvurce našeho účt. systému), kde uvádí: "... Tímto ustanovením totiž došlo k omezení jen jednoho z obou vyměřovacích základů. Omezení druhého základu z ustanovení §15a nevyplývá. To, že byl zákonem o pojistném na soc. zab. a příspěvku na státní politiku zaměstnanonsti stanoven max. vym. základ, nic nemění na povinnosti zaměstnavatele v případě pojištění odpovědnosti zaměstnavatele za škodu při pracovním úrazu nebo nemoci z povolání platit pojistné za zaměstnance i při dosažení výše uvedeného max. limitu.". Nevím, zda jsem to jen špatně nepochopila, ale budeme tedy i z částky nad max.vym.zákl. odvádět pojištění odpovědnosti Kooperativě? Předem díky.
Re: Max. vyměřovací základ soc.+zdr.poj
Budete odvádět z těch mezd, z kterých bude odváděno soc.poj. (jsou zahrnuty do VZ SP). To co Vám píše znamená, že má-li někde jinde dosaženo maxima, sráží se dál u druhého zaměstnavatele,přestože má v součtu překročení. To se řeší až po skončení roku.
Re:Max. vym. zákl. s.+z.poj Jiřko,prosím
A stačila by vám odpověď z MF?
Novela zákona č. 589/1992 Sb., o pojistném na sociální zabezpečení a státní politiku zaměstnanosti, přinesla v § 15a omezení v podobě maximálního vyměřovacího základu pro výpočet pojistného – 48násobek průměrné mzdy. Omezení uvedené v § 15a cit. zákona se na výši základu pro pojistné na zákonné pojištění odpovědnosti zaměstnavatele nevztahuje. Tímto ustanovením totiž došlo k omezení jen jednoho z obou vyměřovacích základů. Omezení druhého základu z ustanovení § 15a nevyplývá.
To, že byl zákonem o pojistném na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti stanoven maximální vyměřovací základ, nic nemění na povinnosti zaměstnavatele v případě pojištění odpovědnosti zaměstnavatele za škodu při pracovním úrazu nebo nemoci z povolání platit pojistné za zaměstnance i při dosažení výše uvedeného maximálního limitu.
V Praze dne 20. května 2008
Proboha za co se omlouváte.Právě proto, že vím co pro mnohé tady na foru znamenají odpovědi p.. Jiřky jsem vám zatím opsala vyjádření MF, než se p. Jiřka ozve.Čas od času se každému povede napsat nějakou pitomost a od toho jsou tu ostatní, že to hned opraví.A to je dobře.
Já jsem takový případ s tak vysokou mzdou ještě neřešila, takže původně bych odpověděla jako JiřinaH, protože by mně blesklo hlavou, že se odvádí ze základu pro soc. pojištění. Ale podle toho odkazu to vypadá, že je to jinak. Asi bych si to ověřila na Kooperativě. Ale mimochodem - už si to někoho Kooperativa překontrolovávala? Mluvilo se o tom, že si budou údaje ověřovat u sociálky (zatím zřejmě ne).
>>>>>>
>>>>>>To, že byl zákonem o pojistném na sociální
>>>>>>zabezpečení
>>>>>>a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti stanoven
>>>>>>maximální vyměřovací základ, nic nemění na povinnosti
>>>>>>zaměstnavatele v případě pojištění odpovědnosti
>>>>>>zaměstnavatele za škodu při pracovním úrazu nebo
>>>>>>nemoci z
>>>>>>povolání platit pojistné za zaměstnance i při
>>>>>>dosažení
>>>>>>výše uvedeného maximálního limitu.
>>>>>>
>>>>>>V Praze dne 20. května 2008
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>Omlouvám se, ale Jiřka je pro mě taková záruka :-).
>>>>>Tím jsem nechtěla nijak zpochybnit Vaše rady, jen
>>>>>chci
>>>>>mít jistotu, vzhledem k tomu, že se Vaše rada a rada
>>>>>paní JiřinyH se značně rozcházejí. Díky a přeji hezký
>>>>>víkend. K.
mrknte na tyto stránky: http://www.flux.cz/?mode=article&ID=98
>>>>
>>>>Proboha za co se omlouváte.Právě proto, že vím co pro
>>>>mnohé tady na foru znamenají odpovědi p.. Jiřky jsem
>>>>vám zatím opsala vyjádření MF, než se p. Jiřka
>>>>ozve.Čas
>>>>od času se každému povede napsat nějakou pitomost a
>>>>od
>>>>toho jsou tu ostatní, že to hned opraví.A to je
>>>>dobře.
>>>
>>>Já jsem takový případ s tak vysokou mzdou ještě
>>>neřešila, takže původně bych odpověděla jako JiřinaH,
>>>protože by mně blesklo hlavou, že se odvádí ze
>>>základu
>>>pro
>>>soc. pojištění. Ale podle toho odkazu to vypadá, že
>>>je
>>>to jinak. Asi bych si to ověřila na Kooperativě. Ale
>>>mimochodem - už si to někoho Kooperativa
>>>překontrolovávala? Mluvilo se o tom, že si budou
>>>údaje
>>>ověřovat u
>>>sociálky (zatím zřejmě ne).
>>Pravda, nikdy zatím nikdo odvedenou částku
>>nekontroloval, ale co kdyby.... Na Kooperativě mě
>>ujistili, že se
>>platí i z částky nad max. vyměřovací základ, tak jak
>>psala paní J. Takže všem J a Jiřinkám díky za
>>spolupráci :-).
>
>Mám stejný názor jako paní J.
>Mimo MF jsem to četl ještě v Metodických aktualitách
>Svazu účeních.
>
>Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.