Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Podpůrčí doba od xy5 - Re: podpůrčí doba při ČID je podpůrčí doba jako...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 9. 2008 22:31

    xy5 (neregistrovaný)

    Re: podpůrčí doba
    při ČID je podpůrčí doba jako u ostatních zaměstnanců, tj. 365 KD, resp. 366 KD v přestupném roce (musíte spočítat novou podpůrčí dobu), pokud by měla vyčerpáno více než 270 KD (což je možné, když byla tak dlouho nemocná), tak musíte opět hlásit na OSSZ, ošetř. lékaři, zaměstnanci a kopii založíte

  • 2. 9. 2008 6:40

    Staňka (neregistrovaný)

    Re: podpůrčí doba
    Při čerpání první podpůrčí doby, vybrala kolem 150 dnů a dostala důchod. Ukončila jsem jí nemocenskou a ona donesla za měsíc neschopenku (zase na nemoc, kvůli které má důchod). Nabíhá jí znovu podpůrčí doba, nebo co? Už jsem z toho blázen.

  • 2. 9. 2008 10:31

    Jiřka (neregistrovaný)

    Re: podpůrčí doba
    Budete postupovat jako u všech ostatních pracovníků. Tzn. že se od začátku té aktuální nemoci podíváte půl roku zpětně, zda tam byl nějaký promaroděný den. Pokud ano, tak se podíváte dalšího půl roku zpětně (tj. rok zpětně od začátku této poslední aktuální nemoci) a v tomto celém roce sečtete všechny její kal. promaroděné dny. O tyto dny je pak ta podpůrčí doba zkrácena. Pokud v by tom půlroce před aktuální nemocí žádný promaroděný den nebyl, pak jí znova začíná podpůrčí doba 365 dní.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).