Re: DUZP na dobropisu
Ano, v den kdy jej obdržíte,čili "dostanete na stůl", pokud je to 1.9., potvrdíte 1.9. a potvrzený zašlete dodavateli zpět, pro něj je to důležité z hlediska, že jste jej vůbec přijal a hlavně kdy,pak je pro něj toto datum DUZP
DUZP můžete klidně uvést to co je na dobropisu,třeba i 29.8.08.Ale pokud datum přijetí dopbropisu bude 1.9.08 bude se vám i dodavateli počítat dobropis až do přiznání k DPH za 9/08,ale to jen pokud jste měsíční plátci.Alespoň můj program je takto nastven.
Pro kety: na dobropisu by dodavatel neměl žádné DUZP uvádět viz. §43/4, protože neví, kdy nastane. Nastane až odběratel potvrdí převzetí. Pokud je dodavatelem uvedeno je stejně neplatné.
Možná se neuvádí ,ale všichni co nám dobropis poslali,tak to tam uvedeno měli a můj program mě bez vypsání DUZP u dobropisu také dál nepustí,takže je to úplně jedno jestli tam je nebo není,ale důležitý je datum doručení dobropisu.
Však jo, mě taky program nepustí,ale musím tam dát to moje datum převzetí=doručení,nikoliv jejich napsané, protože se mi to automaticky dostává do přiznání DPH.