Re: nemocenská 2009-malá organizace
Dobrý den, včera o tom byl rozsáhlý článek v MF DNES.Ale jinak to tak bude, zaměstnavatelk prvních 14 dní , polovinu bude stát organizacím vracet
Jen dodatek - od 1.1.2009 už nebude pojem malá organizace mít význam, všechny zaměstnavatelé budou muset vypočítávat náhradu mzdy za nemoc bez rozdílu kolik mají zaměstnanců.
Tak teď jste mě zmátla - přece se to musí nadále rozlišovat. Všechny firmy budou sice platit ten začátek (pracovní dny), ale pak výplata nemocenských dávek u MO zase přejde na sociálku a VO je budou vyplácet samy - tak jak je tomu teď, ne?
velice zajímavý článek na téma ND od 1.9. 2008 a od 1.1.2009 (velké změny v OČR - mění se na ošetřovné , PPM , nemocenské z více prac. poměrů se bude snad platit dohromady atd....) www.mpsv.cz/cs/5594
Nemocenskou budou platit jen OSSZ, takže i o MO nebo VO bude to jedno. Zaměstnavatelé jen náhrady mzdy prvních 14 dnů.
je to tak, jak píše Šárka. Od 1.1.2009 se ruší pojem MO a VO, všechny firmy budou vyplácet 14 dní jen jako náhradu mzdy a nemocenskou budou vyplácet až po 14-ti dnech OSSZ
Prosím a našel by se někde nějaký způsob jak se tato náhrada počítá. Jsem začínající mzdová úč. v MO a tak jsem ještě nic podobného nedělala. Vím, že to za mně spočítá asi program na mzdy,ale ráda bych věděla postup apod. Děkuji.