Re: Proplacení zbylé dovolené
Za rok 2007 splnil nárok na poměrnou část celoročního nároku.Protože ale nastoupil do PP až 9.7., tak za měsíc červenec by měl nárok, pokud by jeho předchozí PP(pokud nějaký byl) končil bezprostředně před vznikem PP u vás, tedy 8.7.2007.Poměrná část dovolené za rok 2007 by byla - PP bezprostředně navazovaly 10 dnů, pokud nenavazovaly 8,5 dne.8 vybral zbývají dny 2 nebo 0,5 dne.Za nemoc se dovolená nekrátí.
Rok 2008 končí PP 8.7.- náleží zase poměrná část celoročního nároku za 6 měsíců t.j.10 dnů, vybral 2 dny zbývá 8 dnů.Pro nemoc se zase nekrátí.Zbytek nevyčerpané dovolené měl být v poslední výplatě, t.j. za měsíc červenec proplacen.Snad jsem to nezvojtila,Případně ostatní doplní.
Bezva, v tomhle už mám tedy jasno... Proplatíme mu to zpětně hotově pokladnou - jen, jestli Vás ještě smím poprosit - jak výši částky, kterou mu vyplatíme vypočítám? Nikdy jsem mzdy nedělala a protože máme jen 5 zaměstnanců a já jsem ke všemu na mateřské, nechali mě v tom vyloženě "vymáchat". Děkuji MOC.
Pokladnou to sice vyplatíte, ale vy to musíte dostat do mzdových nákladů, zaměstnanci na mzdový list a pod.Tak že pokud nemáte ještě uzavřené mzdy za srpen, musíte to dát normálně do mezd.Musíte vzít hodinový průměr pro náhrady mzdy platný v posledním měsíci, tedy v červenci, tento hodinový průměr vynásobíte pracovními hodinami/den, dostanete průměr denní a ten vynásobíte počtem dní proplácené dovolené.Výpočet do čisté mzdy musíte ohlídat, protože u vás už nepracuje a nemá už podepsané prohlášení poplatníka, danit se bude jako při nepodepsaném prohlášení.Opravit se musí -pokud jste vydali- potvrzení o zdanitelných příjmech a také ELDZ.Není to tak jednoduché, jak se zdá.Snad ostatní doplní, pokud jsem na něco zapomněla.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.