Re: 2.prac. neschopnost (pracovní úraz)
Druhá neschopnost vznikla v době do dvou měsíců od nástupu do práce po první neschopnosti, proto ji lze považovat za pokračování té původní neschopnosti, ovšem pouze pro účely zápočtu do podpůrčí doby, z hlediska placení je to nová nemoc se vším všudy - tedy i s novým průměrem.
Podpůrčí doba mi vychází do 24.1.2009: Počítám rok od 29.4.2008 mínus 96 dnů (od 23.1. do 25.4.). Do podpůrčí doby při pracovním úrazu se započítávají jen předchozí dny neschopnosti pro prac. úraz - předpokládám, že v uplynulém roce jiný prac. úraz neměla.
Re: 2.prac. neschopnost (pracovní úraz)
Těch 96 dnů jsem napsala špatně, je to opravdu 94, ale spočítala jsem to myslím dobře - pořád mi to vychází do 24.1. Podpůrčí dobu očítáte vždycky od počátku poslední neschopnosti dopředu - a tam vám 29. únor nespadne, proto jen 365 dnů.
Do podpůrčí doby při pracovním úrazu započítáváte jen dny prostonané pro pracovní úraz, jiné nemoci ne. Myslela jsem to tak, že kdyby v období rok zpět od 29.4. měla ještě jiný pracovní úraz, započítaly by se prostonané dny i do této podpůrčí doby.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.