Re: náhrada mzdy - vyšetření
Já vám odpovím otázkou? Váš zaměstnavatel je lékař, že si troufá posoudit, co je a není vyšetření zdravotního stavu? Nebo snad má tabulky, kde je rozděleno, co se týká zdravotního stavu a co ne? Byla jste na vyšetření? Byla.
Záleží na tom, zda tam, kde genetické vyšetření dělají, jde o zdravotnické zařízení a zda toto zdravotnické zařízení má smlovu s pojišťovnou, kterou jste si zvolila. Zní to blbě, ale viz Příloha k nařízení vlády 590/2006.
A jak je definováno zdrav. zař. ?? Vyšetření proběhlo v Institutu reprodukční medicíny a genetiky, s.r.o., zaplatila jsem regulační poplatek a vyšetření bylo hrazeno pojišťovnou. Tak nevím...
Táňo, vy se se zaměstnavatelem dohadujete o proplacení jedné hodiny?? Já bych byla nad věcí a vůbec to neřešila. Nejdůležitější je, abyste porodila zdravé děťátko a i Vy byla v pořádku.
Vím, že 1 hodina je směšná, ale prostě se mi nelíbí, že zaměstavatel nedodržuje zákon a upírá mi mé zákonné právo. A pokud se mýlím, klidně to napracuji.
Zřejmě mu bylo divné to s.r.o. Nám také jeden zaměstnanec chodil 3x týdně na rehabilitace do nějakého "Centra reh.služeb s.r.o." tak jsme mu řekli, ať se objednává mimo pracovní dobu a ejhle, šlo to.
Pochopitelně 3x týdně by se mi jako zam.-teli nelíbilo dávat náhradu. Vždy se snažím chodit ke gyn. mimo PD, ale v tomto případě to bylo poprvé. Pracuji do 14:00 a na tuto dobu jsem byla objednána, onu hodinu jsem potřebovala na dopravu.