Re: Náhrada za účast přísedícího X ÚP
Výkon více činností se pro tyto účely sčítá, ani činnost přísedícího
není ve vyjmenovaných činnostech, kdy nemůže být evidován na ÚP a vykonávat činnost( je tam soudce). Jinak upřesněte Váš dotaz - mluvíte o náhradě a tato náhrada by se Vám nemohla platitv době,kdy jste zaměstnána na DPP. Jedná se spíš o úhradu na základě nějaké ( ale jaké ?)smlouvy ,kterou máte na tuto činnost.
DPP mám uzavřenou jinde, funkci přísedícího vykonávám už řadu let a teď jsem se poprvé v tomto roce zúčastnila jednání. Přísedící dostává jako odměnu za účast na jednání 150,- Kč hrubého. Já teď nevím, jestli musím tu DPP jinde nechat tento měsíc změnit na 3700,-, abych spolu s těmi 300,- Kč (jednáníbyla 2) od soudu nepřekročila částku 4000,-
Máte tedy se soudem sjednánu dohodu o této odměne. Pak se to sčítá a musíte s tím počítat. Hlavně sdělit na ÚP ,že budete mít tyto příjmy.POzor nejsou tolerantní při zpětném nahlašování , podle zákona o zam. jste povinna to oznámi nejpozději en před započetím takové činnosti, aby Vás z evidence nevyloučili.
to, že máte příjmy jako přísedící, jste měla nahlásit ihned, když jste se registrovala - nyní Vás mohou i vyřadit z evidence, příp. po Vás požadovat vyplacenou podporu, pokud jste měla vyšší příjmy než uvádí zákon nebo pokud jste nenahlásila řádně a včas všechny skutečnosti
Už se v tom ztrácím, ale pokud jste od ledna ten celkový příjem nepřekračovala a dohodu měla nahlášenou, tak problém nevidím. Vyřadí Váš až od okamžiku, kdy překročíte. A jestli ji máte překročit, tak se domluvte se zaměstnavatelem, ať Vám zúčtuje méně, abyste nepřekročila (není důležitá sjednaná výše odměny, ale skutečně dosažený zúčtovaný výdělek). Jestli jste tu dohodu vůbec nenahlásila, tak to by bylo špatné, ÚP nechce tolerovat pozdní nahlášení. Na druhou stranu by musela být moc velká náhoda, aby zjistili, že nějakou brigádu máte.
DPP nahlášenou mám, jenom nemám nahlášenou tu fiunkci přísedícího. 4000 jsem dosud nepřekračovala, takže z toho důvodu mne vyřadit nemohou. Pouze z toho důvodu, že v tomto měsíci mám příjem kromě DPP i ve funkci přísedícího - a tuto "výdělečnou "činnost nahlášenou nemám. A den dopředu nestihnu, už se stalo. Moc všem děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.