Re: Zaokrouhlování mezd
no tak to jsem tedy dělala špatně, dřív jsem odečetla srážku za stravenky a někdy se mi stalo, že mi u někoho vyšlo jako doplatek mzdy těch něco a 0,50 haléřů, tak jsem jim to tak vyplatila. Takže mám hnedka zaokrouhlit srážku mzdy např. za stravenky 427,5 na 428,- u všech i u těch co jim jde mzda na účet?
a měla jste někdy nějakou kontrolu na mzdy? Vždyť by na to musela každá kontrola přijít, že vyplácíte mzdy špatně. To jste v haléřích psala i příjem např. pro přídavky?
Samozřejmě, musíte spočítat počet stravenek x 22,50 Kč a celkovou částku zaokrouhlíte na koruny - takže ve Vašem příp. na 428 Kč, které srazíte a zbytek (v celých korunách) vyplatíte přes pokladnu nebo zašlete na účet
no tak ona čistá mzda mi vždycky vyšla v korunách až potom po odečtu srážek mi vyšel doplatek na těch 0,50 Kč....přebrala jsem mzdy po kolegovi, takže to nedělám až tak dlouho, takže jsem kontrolu žádnou neměla, on měl akorát kontroly z OSSZ a ZP a tam s to neřešili...Myslíte teda, že je to velký problém? Teď už s tím asi ale nic neudělám, akorát to tedy začnu zaokrouhlovat už tu srážku. A pak někde o tom zaokrouhlování stravenek účtuju?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.