Re: Dovršení 3 let věku dítěte
děkuji za upřesnění - nemám až tak nastudováno
vím jen, že si budou moci ženy délku pobírání rodič. př. určit - ale když si určí do 2 let a rodičovskou dovolenou u zam-tele si nahlásí do 3 let, tak stejně bude muset na ZP nějakým způsobem doložit, že se řádně celodenně stará o dítě do 7 let, protože když ho bude dávat na celý den do školky, tak už nebude (dle mého názoru) moci čerpat rodič. dovolenou - no, jsem zvědavá, jak se to v praxi vše bude řešit
Re: Dovršení 3 let věku dítěte
To je právě to, co mi nejde do hlavy. Rodičovskou dovolenou (alespoň se domnívám) čerpá žena proto, aby se starala o své dítě. Jenže když si zvolí variantu pobírání rodič. příspěvku do 2 let (samozřejmě musí splňovat parametry dané zákonem) a potom dá dítě na celý den do školky a ona bude doma (nebo bude pracovat jinde), tak bude v zaměstnání, odkud odešla na mat., posléze rodič. dovolenou dál čerpat až do 3 let? Vždyť to nemá logiku - alespoň pro mě ne. Kdyby se starala o dítě, tak to pochopím, ale dát ho na celý den do školky, tak nač potřebuje čerpat rodič. dovolenou a být třeba celé dny sama doma?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.