Re: SW Pohoda
Nemám zkušenost přesně s tímto problémem,ale v polovině měsíce asi změnu neuděláte, program v personalistice nedokáže odlišit 1 a 2 polovinu s rozdílnými údaji,asi Vám nezbyde než 2 karty. Stejně to musíte nějak smluvně ošetřit, ještě proč se mu mění PP na poloviční úvazek?
Já jsem i volala na pohodu a tam mi moc neporadili. Ale zřejmě budu muset to dát na dvě karty, ale co pak výpočet a odvody budou správné když se pak odvody sečtou dohromady. Od poloviny měsíce přechází na pol. úvazek protože začal na HPP pracovat u jiného zaměstnavatele. Z.
Takže bych ho opravdu dala jako novou smlouvu-zaměstnance a dáte mu dvě potvrzení pro vyrovnání daní u hlav.zaměstn.,bude mít jiné podmínky, nebude mít odpočet na vlastní osobu, ono by to asi fungovalo i na jednu kartu,ale ne v polovině měsíce.
Budu ještě přemýšlet a zítra to doplním, musím končit.
To tedy koukám, ono jde mít 2 HPP? Tak s tím Vám neporadím, takovou situaci neznám a myslím, že ani není možná. Jeden PP musí být hlavní a další - snížený je něco jako brigáda-vedlejšák, sice se stejnými dopady jako HPP,ale jen jedna sleva, vlastně zaměstnanec musí určit,který PP je hlavní, možná by mi pomohlo kdybyste napsala přímo pracovní dobu.
Nevím, jestli jsem dotaz pochopila správně, ale pro vás došlo pouze ke změně pracovní smlouvy, tak proč by jste chtěla v PC zakládat nový PP.Musíte si jenom pohlídat výpočet ZP.Od nového zaměstnavatele ať vám doloží, že je mu sráženo ZP minimálně z minimální mzdy a vy budete srážet ZP ze skutečné mzdy,podepsané prohlášení má pravděpodobně u vás, tak pokud ho nezmění, budete srážet daň zálohovou a uplatňovat slevu na poplatníka,jenom bych ho upozornila na to, že nesmí mít podepsáno současně u dvou zaměstnavatelů, aby nepodepsal ještě v tom druhém PP.
No a v tom to právě je. Jak program pozná že do 7.9. má mzdu př. 10 tis a od 8.9 pouze 4 tis.?
Ale smluvně je to v pořádku když zaměstnanec na HPP v polovině měsíce jde na HPP pracovat jinam a u nás jsme mu dali dodatek ke smlouvě že se mu snižuje prac. poměr na 20 hod. týdně. Nebo správně měl být prac. poměr ukončen a vystavena třeba DPČ?. Díky Z.
Mzdu musíte zadat sám.To program nepozná.Nevím, jestli máte měsíční mzdu nebo hodinovou.Pokud měsíční, tak zadáte počet pracovní dnů od 1-7 za mzdu původní a počet kalendářních dnů od 8-30 za mzdu krácenou.Co se týká ukončení PP a následně na uzavření DPČ, záleží na tom, jak se se zaměstnancem dohodnete.Pokud by na to přistoupil, tak uzavřete dohodu o ukonení PP a uzavřete DPČ.Pokud ne , musela by následovat klasická výpověď z vaší strany asi pro nadbytečnost a všechny kroky jako při ukončení PP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.