Re: děkuji
>>Dobrý den,
>>je možno se zaměstnancem, který má PP na dobu určitou
>>do 31.12.2008 a sjednanou zkušební dobu 3 měsíce
>>ukončit v této zkušební době prac.poměr i když
>>přinesl
>>neschopenku?Nebo musíme počkat až ji ukončí a pak PP
>>ve
>>zkušební době ukončit.
>
>Tohle se tu dnes řešilo. Ve zkušebce ukončení pp možné
>kdykoliv, pro příští rok bude změna
těch prvních 14 dnů platí až od příštího roku, jedná o se o dobu, kdy bude zam-ec nemocen a budete vyplácet náhradu mzdy. Asi se díváte do špatného ZP, koukněte na www.portal.gov.cz tam je důležitá poznámka "Ustanovení § 66 odst. 1, druhá věta se použije poprvé ode dne, kterým nabývá účinnosti zákon č. 187/2006 Sb., o nemocenském pojištění - viz § 393a." Tento zákon právě platí (pokud ho potřetí neodloží) od 1.1.2009
Špatný x dobrý zákoník práce... co já vím který je který, platím si přeplatné PP a tam je Zákoník práce a žádná vysvětlivka k par.66odst.1, druhá věta tam není- jak píšete. takže děkuji za vysvětlenou a jen poznámka... proč to dělat jednoduše, když se to dá dělat složitě achch joo
nevím, co je předplatné PP, ale nestačí jen číst zákoník, je třeba sledovat změny a doplňky, které přináší doba, na to vzdychání nepomůže. Já odebírám Popradce z Těšína a stejně denně sleduji, co vychází ve sbírce a stahuji potřebné. Nejhorší je když vyjde zákon, kterým se mění další zákony v souvislosti s vydáním jiného zákona a tam se jeden pokochá, třeba poslední novela ŽZ v z. 274/2008, kdybych to nesledoval a nečetl, co tam vše je,, tak jsem to ani nenašel.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.