Re: Nemocenské od 1.9.08
Když ale začal marodit v srpnu a pokračuje ještě v září tak se nic nepřepočítává. Vzal by se jiný průměr pokud by tato nemoc skončila a přinesl by novou nechopenku s počátkem v září.
to je něco nového, o tom nic nevím, ani jsem o tom nikde nečetla, že by se od září měl přepočítávat průměr pro nemoc, která je od srpna
Vždy jadna nemoc,jeden průměr.Pokud by to bylo někde v zákoně tak by podle toho byl i upravem mdový program.Jestli vám to OSSZ přepočetla, tak musí jít o omyl. Nikde v zákoně jsem to nešla.
Máte pravdu, šlo o omyl, ale můj, znovu jsem se koukla do protokolu a problém byl sice v rozhodném období, ale kvůli počátku nemoci, ne přepočtem. Takže máte pravdu, při dlouhodobé nemoci se průměr NEPŘEPOČÍTÁVÁ. OMLOUVÁM SE VŠEM
Snad nám na to upraví mzdové programy, abychom to nemuseli všechno počítat ručně. Jdu za 14 dní na školení, ale jak to tady vše čtu, tak to teda v lednu bude blázinec, máme nerovnoměrnou pracovní dobu.
Jak jsem psala výše, zmatlala jsem to já, problém vzešel z něčeho jiného, já to ale měla blbě zafixované, takže se omlouvám, skutečně se průměry nepřepočítávají v průběhu nemoci (asi jsem měla nějaké zatmění). Pardon.