Vlákno názorů k dotazu Odměna jednatele / mzda - jaký je rozdíl od Vladimíra - Re: odměna jednatele / mzda - jaký je...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 9. 2008 19:50

Vladimíra (neregistrovaný)

Re: odměna jednatele / mzda - jaký je ro
    Dobrý den, zakládali jsme s.r.o. přesně před rokem a byla jsem z toho taky vykulená. Za pomoci internetu jsem vše zvládla a musím říct, že to zase takový velký horor není. Máme s.r.o. - taky jeden jednatel a sám sobě zaměstnancem. Pokud dodržíte zákonné postupy, je to v poho. Pokud by jste potřebovala konkrétní věci, nechte spojení, není problém probrat podrobně každou situaci postupně. Pokud budete dělat všechno sama, mzdy, účto, sklad, administrativu jako já věřte, že je to lepší v tom, že budete mít absolutní přehled o dění ve firmě. A nakonec rada: velice pěkná je kniha Pavla Běhounka: Společnost s ručením omezeným - řešení účetní a daňové problematiky včetně příkladů z praxe - je tam vše aktuálně k letošnímu roku.

• 17. 10. 2008 10:06

Mirka (neregistrovaný)

Re: odměna jednatele / mzda - jaký je ro
    Rozdíl je jen v tom, dle jaké smlouvy se mzda/odměna definuje. Přihlášený být musí jak na SP (kódem 7)tak ZP, daně musí patit taktéž (musí mít daň zálohovou)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).