Re: Prosím,mám ještě dotaz
samozřejmě, že originál potvrz. o zaměstnání (zápočtový list) si necháte - je to doklad pro nového zam-tele (což jste Vy)
musíte mít originál, protože jsou tam důležité údaje -např. exekuce apod. (pokud by tam třeba minulý zam-tel je zapomněl napsat, tak z kopie není patrné, že byly při ofocování zakryty apod., takže byste těžko dokladovala, proč jste nesrážela apod.)
Vyspal jsem se na to a mám v hlavě chaos.
Jsem MO a není to můj první zaměstnanec. Vždy jsem posílal jenom přihlášku a smlouvu. Ovšem při odhlášení zaměstnance jsem posílal zápočtový list na který mi OSSZ potvrdila zaměstnancovu nemoc a pak jsem mu ho předal. Tento zaměstnanec mi přinesl zápočťák, který není potvrzený OSSZ (není uvedena nemoc). Proto jsem začal zmatkovat. Mám tedy zápočťák poslat na OSSZ k potvrzení nebo co teď?
Tím, jak vyšla novela Zák.práce, došlo i k úpravě, že se již nemoci nevystavují přímo na potvrz. o zaměstnání (zápočtový list), ale jsou
vydávány extra - na příloze, další přílohou (na žádost zaměstnance)
je potvrzení o hrubém/čistém výdělku
Zápočtový list se vydává ihned v den ukonč. PP, pokud je zam-tel velká organizace, tak potvrzení o nemoci vydává také v den uk. PP, pokud malá organizace, tak nemoci potvrzuje OSSZ, takže tam může být nějaký den prodleva (takže je možné, že Vám ještě toto potvrz. zam-ec dodá - to se ho zeptejte, musí Vám to ale předat)
Děkuji. Mezitím jsem našel v diskusi odpověď paní Jiřky.
Takže zápočťák letos již nepotvrzuje OSSZ. OSSZ vystavuje potvrzení o promaroděných dnech. Takže to potvrzení dostane buď minulý zaměstnavatel nebo přímo zaměstnanec a pak mi ho předá.
Teď mi ještě řekněte proč mám poslat na OSSZ kopii zápočťáku při nástupu zaměstnance? To mi nedává smysl.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.