Re: Výpověď-nová nabídka místa
Zrušení pobočky je důvodem k výpovědi dle § 52 písm.a)-náleží odstupné 3xnásobek, lhůta dva měsíce. Nabídka práce na jiné pobočce je dobrá vůle zaměstnavatele, může zpracovat zápis o projednání nabídky se zaměstnancem a jeho stanovisko, ale pokud by zam-nec na to přistoupil, šlo by pravděpodobně o změnu místa výkonu práce a musela by se dodatkem změnit PS se souhlasem obou účastníků, alespoň předpokládám, že rušenou pobočku v PS jako místo výkonu práce má uvedenu.
a jeho stanovisko, ale pokud by zam-nec
>>na to
>>přistoupil, šlo by pravděpodobně o změnu místa výkonu
>>práce
>>a musela by se dodatkem změnit PS se souhlasem obou
>>účastníků, alespoň předpokládám, že rušenou pobočku v
>>PS
>>jako místo výkonu práce má uvedenu.
>Ano to máme ve smlouvě uvedeno. Ale jde mi o to,když
>na to zaměstnanci nepřistoupí (protože zaměstnavatel by
>byl rád aby šli s ním) jestli je tam to odstupné....
Pokud by je chtěl na nové místo, musí pro to udělat něco navíc, aby souhlasili a podepsali změnu PS. POkud nebudou souhlasit nemůže je k ničemu nutit a nastává situace-§ 52 a)- dvouměsíční výpověď a tříměsíční odstupné.
nevím, nevím, daňoví poradci nejsou bozi ani vševědoucí a moje zkušeností mi říkají, že co se týká pracovního práva jsou často dost vedle jak ta jedle, jestli svůj názor něčím podložili, nebo třeba Vy máte tušení, o jaký par. se opírají, ráda se nechám poučit...
Ale máte pravdu, jsem skeptik v případě, když někdo říká je to tak, ale neumí to zdůvodnit.
>>>
>>>Na odstupné by ztratili nárok jen pokud by skutečně
>>>začali znovu pracovat u býv. zam-tele. Pročtěte si
>>>zákoník práce - par. 52 a zejména 67 a 68 - nikde
>>>nenajdete, že by ztratili nárok na odstupné při
>>>odmítnutí jiné
>>>práce.
>>
>>Katy, Vy jste skeptik, myslíte, že daňoví poradci
>>neznají ZP? Vždyť pisatelka píše, že daňový poradce
>>řekl,
>>že ne, nevím,nevím.
>
>nevím, nevím, daňoví poradci nejsou bozi ani
>vševědoucí a moje zkušeností mi říkají, že co se týká
>pracovního práva jsou často dost vedle jak ta jedle, jestli
>svůj názor něčím podložili, nebo třeba Vy máte tušení, o
>jaký par. se opírají, ráda se nechám poučit...
>Ale máte pravdu, jsem skeptik v případě, když někdo
>říká je to tak, ale neumí to zdůvodnit.
Chacha, jsem rád, že nejsem s tímto názorem sám, nedávno byla podobná diskuze- každý ať se drží svého řemesla- pochopitelně, jak jste psala, nárok na odstupné mají ať si daňový poradce mele, co chce.Pokud jsou naplněny důvody dle § 52 a)-rušení části zam-tele, tak se odstupnému nevyhne.
Mluvíte mi z duše, Pájo :o)) zrovna v tomto hovoří ZP jasně, takže žádný "selský rozum" v těchto připadech neuznávám. Jinak proti daňovým poradcům nic nemám, ale musí mě přesvědčit fakty, ukecat se nenechám...:o)) mějte se, jdu zas trochu pracovat, nebo tu dnes budu nocovat...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.