Re: Daňové zvýhodnění na vnoučata
Já bych řekla že můžete, když doloží všechny podklady neměl by s tím být problém. Přoč by měl přicházet o výhodu, já bych mu to svolila. Jedna má kolegine pracuje v s.r.o., to také uplatňuje a problém s tím neměla.
můžete napsat, jaké podklady by měl doložit? Vždyť tazatelka píše, že je nezaměstnaná (něco jiného by bylo, kdyby studovala např. VŠ) - v tomto případě bych žádné daňové zvýhodnění dědovi nedávala, protože to nejde.
Nemyslím, že se to týká jenom studentek, píše se tam: "vnuk (vnučka), pokud jeho (její) rodiče nemají příjmy, z nichž by mohli daňové zvýhodnění uplatnit" § 35 c, odst. 6
Děkuji Vám všem za rady. Nyní jsem se informovala na FÚ, kde mi sdělili, že uplatňovat lze, pokud vedou společnou domácnost a není nikdo jiný, kdo by uplatňoval a lze i zpětně za 3 roky. Ještě jednou moc děkuji.
takže když vedou společnou domácnost- tzn., že tato paní uvádí příjmy svých rodičů, když žádá o přídavky na děti (to bych tedy chtěla vidět) no, zase jsem chytřejší (naštěstí jsem tento případ ještě řešit nemusela)
Já bych na tuto skutečnost (že společná domácnost znamená, že jsou u žádosti u přídavky doložené i jeho příjmy) toho pracovníka pouze upozornila, ale jinak je to na jejich čestných prohlášeních.