Re: Konec rodičovské dovolené
>>>Můžete mi prosím poradit s následujícím problémem?
>a ještě prosím, pokud do konce října dám dvouměsíční
>výpověď - do znamená do 31.12.2008, což bych ještě
>stihla, tak můžu zažádat za měsíc prosinec o neplacené
>volno? tak by to bylo v pořádku?
ano, pokud dáte výpověď tak, aby ji zam-tel převzal nejpozději 31.10., potom Vám běží 2 měs. výpovědní lhůta
jenže to nic nemění na tom, že musíte nějak vyřešit prosinec - 1.12. musíte nastoupit zpět do zaměstnání nebo se musíte domluvit na neplac. volnu - protože ale již nebudete v kateg., za kterou je plátcem ZP stát, když chcete dítě dávat (byť ne každý den) na celý den do školky , budete muset zaplatit zam-teli 1080 Kč/měs. za zdrav. poj. - ale zam-tel nemusí s neplac. volnem souhalsit
nebo se můžete pokusit se zam-telem domluvit na ten měsíc na zkráceném úvazku (ale to zase, kdybyste potom šla na ÚP, tak by se podpora počítala z tohoto zkrác. úvazku), pokud byste se přesto domluvila na zkrác. úvazku a nedosáhla byste z toho důvodu minim. vyměř. zákl. pro ZP, tak by se Vám musel ze mzdy ten rozdíl srazit
popř. se zkuste domluvit na uk. PP k 30.11. a v prosinci byste se příp. nahlásila na ÚP (na ukonč. PP se také musíte dohodnout a zam-tel nemusí souhlasit)
Re: Konec rodičovské dovolené
Jenže pozor na to, že jako naschvál vás mohou posílat k různým zaměstnavatelům na pohovory a tam byste musela docházet a eventuelně vysvětlovat, proč nabízenou práci nemůžete přijmout. Mně se stalo, že jsme se s uchazečem o zaměstnání domluvili na nástupu také od 1.1. , dala jsem mu písemné potvrzení pro ˇuřad práce, že bude u nás zaměstnán a přesto ho celý prosinec (před tím mu cca 3 měs. nenabídli vůbec nic) posílali k různým zaměstnavatelům, kde pracně vysvětloval, že nastoupit vůbec nechce, že už má dokonce podepsanou pracovní smlouvu od ledna.
Tak jen aby paní byla v obraze, co může taky nastat. I když, myslím, že toto určitě není pravidlo, ale občas ÚP rád něco komplikuje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.