Re: DPP při úřadu práce
Hlídají hlavně, aby to nebylo více než 4000,- Kč hrubého. Týdenní prac. doba se na jejich formulář nikam nevyplňuje, ale nevím, co kontrolují při kontrolách (pokud by k nějaké došlo),. Upravte radši mzdu tak, aby nebylo více než těch 20 hod.týdně, to co by dostal za těch 15 hod. mu dejte jako odměnu.
Jakou mzdu chcete upravovat? DPP se sjedná na pr.úkol, termín dokončení a výše odměny. Limit je 150 hod. u jednoho zam. za rok.
U dotazu jde o DPP na půl října, 75 hod., mzda nižšší než min. mzda, může být i 4.000.-Kč rovných. Žádné hodiny se už nesjednávají předem, pouze se vykazuje rozsah hodin odpracovaných,aby byla kontrola pro těch 150 hod. za rok.
Pokud toto dodržíte, o podporu nemůže přijít.
Přesně dle § 25 odst.3 písm.b) zák. o zaměstnanosti.Kratší rozsah než polovina stanovené PD se sleduje u PP dle odst.1.
Musím vám trochu oponovat. Nedávno jsem se na ÚP byla přihlásit a když jsem se zde úřednice ptala, jaké jsou podmínky, bylo mi přímo řečeno, že NESMÍM pracovat víc než 20 hod. týdně.Proto říkám, jak jsem koupila a věřte mi, sakra jsem si ty hodiny hlídala. Jestli to kontrolují, nevím, ale jako podmínka mi to takhle bylo řečeno.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.