Vlákno názorů k dotazu Služba do EU a DPH od anonym - Re: Služba do EU a DPH To záleží na...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 10. 2008 20:15

anonym (neregistrovaný)

Re: Služba do EU a DPH
    To záleží na tom, zda opracovaný materiál byl vrácen zpět do Německa a zda odběratel je plátcem DPH v Německu.
    Pokud opracovaná věc byla přepravena do jiného čl. státu plátci, pak on si sám přidaní a vy vystavíte FA bez DPH.
    Pokud opracovaná věc NEbyla přepravena do jiného čl. státu, pak vy zdaníte DPH v ČR.
    Pokud opracovaná věc byla přepravena do jiného čl. státu NEplátci, pak rovněž zdaníte českou DPH.

• 16. 10. 2008 22:12

L.N. (neregistrovaný)

Ok, opracovaný materiál byl vráce zpět do Německa a odběratel je plátce - dodaňuje tedy sám. Já jsem se nemohla vymotat v paragrafech DPH - můžete mi ještě poradit , kterého se to týká?
    A v přiznání DPH je to na speciálním řádku? Díky

• 17. 10. 2008 10:04

Marek (neregistrovaný)

Jen upřesňuji, že opracovaná věc může musí být dodána mimo tuzemsko, tedy mohla by být dodána i mimo EU. Tuto službu osvobodíte podle § 10/5 ZDPH a uvedete ji v ř. 510 DAP jako plnění s místem plnění mimo tuzemsko. Povinnost přiznat máte dle § 24a ZDPH, tj. ke dni zaplacení popř. ke dni jeho uskutečnění. Nezapomeňte si také opatřit důkazní prostředky (přepravní dokumenty) k prokázání dodání věci mimo tuzemsko.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).