Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Zrušení penzijního připojištění od Hana - Re: Zrušení penzijního připojištění pokud to chápu dobře, tak...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 10. 2008 20:28

    Hana (neregistrovaný)

    Re: Zrušení penzijního připojištění
    pokud to chápu dobře, tak jste nesplnila podmínky pro uplatnění odpočtů penzijního připojištění -zrušila jste to dříve, než bylo dojednáno, ano? jestli je to tak, pak musíte najít - sehnat papíry, kterým vám pojišťovna sdělovala, kolik se vám od základu může odečíst a ten rozdíl si dát jako příjem, udělat si to musíte ale sama , ne přes zaměstnavatele.

  • 16. 10. 2008 20:38

    Tereza Tyllerová (neregistrovaný)

    Re: Zrušení penzijního připojištění
    ve smlouvě bylo 50 let, to jsem splnila, ale přečetla jsem si toto: Pokud poplatníkovi jeho penzijní připojištění zaniklo bez nároku na penzi nebo jednorázové vyrovnání a současně bylo poplatníkovi vyplaceno odbytné, pak nárok na uplatnění odpočtu nezdanitelné části základu daně zaniká a příjmem podle § 10
    Ale moc to nechápu. Potvrzení od pojišťovny jsem dávala zamšstnavatelům, kopie nemám, asi by to šlo vyžádatna pojišťov ně.

  • 17. 10. 2008 6:08

    Libuna (neregistrovaný)

    Re: Zrušení penzijního připojištění
    Pokud jsem Váš dotaz dobře pochopila, tak jste pojištění nezrušila, ale skončilo Vám dle smlouvy. Zrušení by bylo v tom případě, kdyby jste je měla do 50 let a vy jej chtěla zrušit dříve, třeba ve 40 letech. V tomto případě byste musela vše dodanit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).