Re: OČR délka,přelom měsíce
Pokud nejste osamělá matka, pak máte nárok jen na proplacení 9 dní. Nejde to takto provázat.... Doporučovala bych Vám nechat si napsat OČR na 9 dní, 1 den dovolená a pak další OČR. Nebo ještě lépe, nechat si napsat OČR do 27.10., 28.10. je státní svátek a další OČR od 29.10. - může být klidně dalších devět dní.
tak to by u nás neprošlo, resp. 2. OČR takto zaplacená by byla předepsána jako přeplatek na dávce
navíc lékařka by vůbec neměla jako nové OČR vystavit, neboť se jedná stále o stejnou nemoc
měla by vystavit OČR třeba na 14 nebo více dní vcelku (podle potřeby ošetřování), ale jen prvních 9 kal. by bylo placených, ostatní by byly omluvené, neplacené
Aha, tak to potom jo... U nás to nekontrolovaly... Naopak to OSSZ sama poradila, byly u nás zrovna na kontrole, tak jsem se na to ptala... Asi záleží na těch kontrolorkách... chodily k nám pořád ty stejné, takže jsem se toho ani nebála, nikdy s nima nebyl sebemenší problém.
Omlouvám se za špatné rady. :-)
však už OČR placené ve firmě skončí a příští rok si to budou OSSZ kontrolovat a platit samy (no, jsem zvědavá, jak budou kontrolovat a platit střídavé ošetřovné, když ošetřovné bude vystaveno pro matku v Praze a dále bude vyplněn další tiskopis na střídání ošetřovného pro otce někde na druhém konci republiky - nebo alespoň pro jinou OSSZ, jak to budou mít vše provázané, aby nedocházelo k přeplatkům)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.