Re: rekonstrukce domu nad 150m2 svépomoc
Myslím, že nejde tak o velikost domu jako o to, jakým způsobem budete dům rekonstruovat. Pokud žádáte o povolení rekonstrukce celého domu, potřebujete stavební povolení a to nedostanete podle výše uvedeného § zákona bez stavební firmy jako zhotovitele (a bez projektové dokumentace). Také rekonstruujeme dům a na obecním úřadě mi doslova poradili, že na jednotlivé úkony mám žádat odděleně. Stačí se zamyslet, co jednotlivě rekonstruujete a jestli na jednotlivé úkony vůbec musí být jen ohláška:-)). Tam, kde ohlášku skutečně potřebujete, stačí pak buď Vaše odborná způsobilost nebo jen stavební dozor. A ten Vám jistě nějaký soused - živnostník v oboru, rád potvrdí.. Nám např. při rekonstrukci střechy sám starosta radil pouze ohlásit výměnu krytiny... Podmínkou bylo, aby zůstal zachovaný tvar a výměra..
Re: rekonstrukce domu nad 150m2 svépomoc
Dobrý den, sháníme firmu která se zabývá celkovou rekonstrukcí domů v okolí Brna, nedávno jsem tady http://www.eurobydleni.cz/domy/brno-venkov/ zakoupili dům, a nyní ho plánujeme celý zrekonstruovat, proto se ptám, a zároveň prosím o vaše zkušenosti s firmami, pokud nějaké máte..:) za jakoukoliv odpověď budu rád, moc děkuji. Lukáš
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.