Re: jaká adresa na daňovém dokladu???
přesně- dle § 13a obch.zák. - jméno nebo název fy, sídlo nebo místo podnikání, IČ, ne provozovnu, mimo místa podnikání můžete uvádět i doručovací adresu, což může být třeba adresa provozovny nebo jiná. Dále nezapomeňte na údaj o zápisu do OR nebo jiné evidence(živ.rejstřík).
Děkuji Vám všem, mám výpis z ŽR žádný ŽL nevlastním. Mám uvedenu adresu svého trvalého bydliště a jako místo podnikání jinou adresu.Takže z Vašich příspěvků chápu že na fakturu mohu uvést jak moje trvalé bydliště tak adresu místa podnikání a nebudu v žádném rozporu, provozovnu nemám.Děkuji všem
!
>>
>>místo podnikání je uvedeno na ŽL, jak výše psáno,
>>provozovna může být shodná adresou s místem podn.,ale
>>nemusí. Místo podnikání a provozovna ve smyslu ŽZ jsou
>>dva
>>rozdílné pojmy(nechci poučovat).
>
>Děkuji Vám všem, mám výpis z ŽR žádný ŽL nevlastním.
>Mám uvedenu adresu svého trvalého bydliště a jako místo
>podnikání jinou adresu.Takže z Vašich příspěvků chápu
>že na fakturu mohu uvést jak moje trvalé bydliště tak
>adresu místa podnikání a nebudu v žádném rozporu,
>provozovnu nemám.Děkuji všem
jestliže máte na výpisu ze ŽR místo podnikání uvedeno,byť jinde,než trvalé bydliště, musíte uvádět toto místo podnikání.
Takže veškeré faktury musí být vystaveny na místo podnikání a né na sídlo OSVČ což je místo mého trvalého pobytu???Prosím o zákon kde to najdu.Velice děkuji.jedná se mi o faktury na tel. které jsou uvedeny na mé trvalé bydliště, výpisy z účtu atd.Jsem OSVČ na vedlejší činnost přeci nemusím toto všechno měnit budu si vykazovat do nákladu je část.Mod děkuji
no teď jste to domotala úplně. řešilo se to tu snad stokrát. OSVČ žádné sídlo nemá. kousek nahoře máte jasnou citaci ze zákona, co musí doklady obsahovat. uvádět se musí místo podnikání, což není totéž co provozovna. tu si tam můžete dát navíc, ale MÍSTO PODNIKÁNÍ (na ŽL z 99% trvalé bydliště) tam být musí.
Děkuji Vám, zákon jsem si přečetla Vaše 99% trvalé bydliště = místo podnikání je moje 1% mám jiné trvalé bydliště - a jiné místo podnikání a obě tyto adresy mám zapsány v ŽR. Z citace zákona jsem pochopila že mám uvádět místo podnikání --§ 13a Obchodní listiny
(1) Každý podnikatel je povinen na všech objednávkách, obchodních dopisech, fakturách, smlouvách a v rámci informací zpřístupňovaných veřejnosti prostřednictvím dálkového přístupu (dále jen "internetové stránky") uvádět údaj o své firmě, jménu nebo názvu, sídle nebo místu podnikání a identifikačním čísle; podnikatelé zapsaní v obchodním rejstříku též údaj o tomto zápisu, včetně spisové značky, a podnikatelé nezapsaní v obchodním rejstříku též údaj o zápisu do jiné evidence, v níž jsou zapsáni. Údaj o výši základního kapitálu lze v těchto listinách a na internetových stránkách uvádět, jen jestliže byl zcela splacen.
kdepak vy a 1%, já psal o ŽL a ten vy nemáte. nevím proč, ale u zubařů, právníků, poradců a pod., kteří ŽL nemají, jako místo podnikání ŽÚ napíše místo, kde se podniká, ale u ŽL píšou takřka výhradně (až na to 1%-většinou ŽL z doby dávno minulé) trvalý pobyt
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.