Re: denní vyměřovací základ-nemoc
to vše za období 1.10.2007 -30. 9. 2008
pak teprve počítáte dál
příští rok se to ale bude posuzovat jinak - takže pokud jste do výpočtů nemocí apod. spadla nyní, tak to Vám vůbec nezávidím
je třeba nastudovat zákon o nemoc. a pro příští rok je nutné mít správně průměr na dovolenou (kvůli náhradě za 1. 14 KD)
budou i změny (u některých případů se bude posuzovat jinak RO apod.)
A sakra. Moc děkuji, dnes asi budu usínat se zákoníkem... Ale šla jsem na to zbrkle, neuvědomila jsem si, že musím počítat se ZD za 12měsíců a ten vydělím počtem kalendářních dnů mínus dny. které se nezapočítávají. Je to §18/1... No to mám co dělat. Ještě bych se ráda zeptala, z jakého zdroje čerpáte informace? Samozřejmě zákon, ale co novely? Víte o něčem šikovném?
Já mám výhodu, že mám dost dlouhou praxi a známé. Ale jako základ (asi jako většina ostatních)- každoročně Abecedu MÚ, Zdanění mezd, různé odborné časopisy - i na netu, studování zákonů (novely si musím vyhledat) a např. zde fórum, školení (vybírám si přednášející) apod.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.