Re: faktura za službu z PL, červenec
podala bych dodatečné př. za 7/08, částka daně se vám stejně nezmění , takže jde jen o změnu částek na ř. 230/330, taková dodatečná podávám běžně, protože je v naší praxi běžné, že ze zahraničí nám přijde fa až po přiznání
Dobrý den,
>mám trochu zamotaný případ.
>PF v červenci z Polska řádně uplatněn reverscharge. na
>této faktuře byla ale vyšší částka, kterou jsme
>reklamovali. Polský partner sdělil, že již nemůže opravit v
>červenci a bylo dohodnuto, že pošle v následujícím
>období opravu, tedy dobropis. K mému překvapení, po
>několikerých urgencích mi zaslali fakturu se stejným v.s.
>poníženou, tak jak jsme požadovali a sdělili, že si
>tačili do července opravit.. a co teď? Jak já správně
>ponížím fakturu a jak opravit reverscharge?
>
>děkuji moc za rady
>
>Blanka
Jani, děkuji moc, chci jen podoktknout, že už nemusíme dávat dodatečná přiznání na to, když přijde pozdě faktura a spadne do jiného období, je na to výklad z ministerstva financí, a obhájíte to, když to dáte do jiného bdobí. (je to asi druhá polovina roku 2007) Mně šlo spíš o to, že tu novou fakturu a starou bych si dala k sobě, a sama si zaúčtovala ponížení s vysvětlením jak k tomu došlo, jestli to obhájím ale před FU? Druhá strana by mi potvrdila můj interní zápočet, protože oni mají v účetnictví tu nižší částku. Myslím, že když to bude takto zdokladováno, že to tak mohu nechat.
Hezký den
Blanka
-------
Dobré ráno opět, tak si představte, že teď přišel ekonom, že to tak zase není:)) že to v červenci u sebe neopravili.. a že to bude jinak:))) nejhorší je iniciativní blbec, co chce zlikvidovat hned problém ze stolu:)))))))))))))
tak mažu dobropis, vysvětlení a zápočet:)))))
Hezký den
Blanka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.