Vlákno názorů k dotazu Počateční stavy od Katka S. - Re: počateční stavy A vy dokážete navést PS r....

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 11. 2008 12:29

Katka S. (neregistrovaný)

Re: počateční stavy
    A vy dokážete navést PS r. 2008? Máte alespoň dokladové inventarizace? A jak vůbec vypadá sestavená rozvaha za rok 2007?
    Osobně bych nenaváděla dle skutečnosti, můžete také zjistit, že tam máte staré pavučiny, které musíte vyřešit, a pokud si navedete skutečné stavy, tak Vám taky bilance nemusí sednout. Nezávidím Vám tom, osobně bych zjištovala, jaké zůstatky vůbec k 1.1.2008 máte na účtech mít. A není pravda, že FÚ kontroluje jen 5 a 6, kontrolu je i zůstatky rozvahových účtů, aby tam náhodou nebylo něco, co mělo skončit v 5 nebo 6!!

• 4. 11. 2008 12:59

david (neregistrovaný)

Počáteční stavy roku 2008 jsem si zjistil na základě inventarizace- což je skutečnosti účtu. Ale ta rozvaha mi i tak nesedí.

• 4. 11. 2008 14:51

Věra (neregistrovaný)

Setkala jsem se s něčím podobným. Ale protože jsem nedokázala některé částky vůbec dohledat, píšu si při inventarizaci nedohledaný rozdíl před datem než jsem nastoupila. Je to sice chabé, ale chráním tak alespoň sebe před nařknutím, že jsem to zabordelila já.

• 4. 11. 2008 15:11

david (neregistrovaný)

Holky, dokonce jsem zjistil, že HV nesedí s Daňovám přiznáním. Daň poradkyně si tam dávala HV dle svého uvážení. Ještě štěsti, že ve firmě nemám podepsanou zodpovědnost. Jednatel tvrdí, že poradkyně je pojištěná, kdyby něco.

• 4. 11. 2008 15:06

Katka S. (neregistrovaný)

Když máte zjištěné skutečné stavy na rozvahových účtech, dostanete výsledek hospodaření stejný jako v DPPO (samozřejmě po odečtení daně a neberu v úvahu případné zaokrouhlení)?
    Pokud ano, tak máte nejspíše vyhráno, pokud ne, pak je to na tom si od r. 2004 vytisknout hlavní knihu jednotlivých účtu a dohledávat, co se na účtu dělo a zda nedošlo k nějakým chybám (můžu Vám říct, že mám zkušenosti s dohledáváním PS u několika firem - bývala jsem zaměstnaná v účetní firmě a tam u každého nového klienta jsme dělali reko účta; u zaměstnavatele, co jsem dnes a nastupovala jsem před rokem, jsem dokonce hledala v r. 1997, abych zjistila, co na účtech má být; je pravdou, že jsem alespoň měla převáděny počáteční zůstatky z roku na rok, ale že na těch účtech byly mnohdy nesmysly, to už nikoho, ani auditory nezajímalo) a co vlastně má být v zůstatcích.
    A co 428 a 429, ty máte taky dohledané a sedí Vám na DPPO jednotlivých let?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).