Re: Provádí se srážka i z odměny z DoPP
Dělá to rozpor mez ZP a OSŘ, kdy se různě pohlíží na DPP jako na
příjem.Podle OSŘ see smí srážet jen z DPČ , podle ZP i z DPP ale jen podle dohody o srážkách uzavřených se zaměstnancem a to na srážky pro zaměsttnavatele , pro pohledávky zaměstnance u zam. ,kdy není nutný souhlas a např.pro srážky na odb.příspěvky.
Pročítala jsem Abecedu MU, takhle jsem to tam četla, jen jsem pochopila "srážky ze mzdy k uspokojení závazků zaměstnance" že to jsou exekuce vedené proti němu. A když jsem si přečetla § 145 tak srážkami z příjmu jsou i odměny z dohhod a dál v §146 odst.b) jsou uvedeny ty "srážky ze mzdy k uspokojení závazků zaměstnance". Kdyby se jednalo o jeden měsíc, tak bych to tolik neřešila, ale bude to nejméně na půl roku, tak se bojím, abych strhávala vše co mám. a i kdybych z dohody strhávat neměla, tak jak to že se jí srážka po zadání té odměny poníží ? - nenapadá Vás něco, já jsem v tomto úplný amatér
Ten 145 je výslovně pro účely ZP ( píše se pro účely tohoto zákona), ne tedy pro o.s.ř. , ten 146 chápu, že to je sice pro závazky zaměstnance , ale je to možné jen u výživného. Jinak je mi líto, že Vám neporadím,co teď s tím, když Vám to částku dokonce snižuje. Tím,že má současně vyplácenou dohodu , si program určitě bere částky sám.
No, uvidím, třeba se ještě někdo ozve. JInak se to pokusím spočítat ručně a uvidím co vyjde, jestli z toho nepůjde něco vyvodit. a jestli ne, autoři Vemy údajně zaručují legislativní správnost zpracování mezd a postupů výpočtů, tak se na to spolehnu. Hezký zbytek dne a děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.