Re: OT - poplatek za psa
Hledal a našel jsem toto:
Na koho se vztahuje povinnost psa přihlásit?(vysvětlení k vyhlášce hl.m.Phy)
Přihlásit psa musí jeho držitel. V Praze občan, který má na území hlavního města trvalé bydliště, nebo právnická osoba, která zde má sídlo. Psa musí přihlásit i v případě, že se s ním převážnou část roku zdržuje mimo trvalé bydliště (na chalupě atd.). Každý přihlášený pes obdrží evidenční známku, která je nepřenosná na jiného psa a je vratná při odhlášení, přičemž je nutné přihlásit i psa, jenž poplatku nepodléhá.
Obávám se, že se povinnosti nevyhnete, pokud nezměníte bydliště nebo psa nepřevedete formálně na jinou osobu bydlící v té malé obci. Taky se divím, že tam od Vás berou peníze, když tam nejste hlášena k pobytu.
Re: OT - poplatek za psa
Díky, tak to vypadá, že se tomu nevyhnu. Taky mě překvapilo, že si ode mě ten poplatek vzali. Byla jsem ale ráda, že mám všechno v pořádku. A ejhle, ono ne. Zkrátka tý Praze budu muset těch 1500,- dát (vlastně trochu míň, pes je čipovaný). Třeba začnou za vybrané peníze konečně uklízet chodníky.
Nepotěšili jste mě ale přesto moc děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.