Re: katastr - přednost zápisu
já myslela okamžik, kdy je návrh podán, jestli i pokud je plomba, může někdo (FU, sociálka) "předběhnout". nebo katastr zásadně a bez výjimek dle pořadí?
a jak je to s tou kupní smlouvou...může v ní současný vlastník prohlásit, že na nemovitostech neváznou žádné závazky, i když ještě není vymazána exekuce, jen je podán návrh na její výmaz?
myslím že pokud je plomba tak se s tím už nedá hýbat - ale počkejte na další názory
vymazaní exekucí trvá dlouho - kvůli exekutorům, a je lepší ji mít vymazanou dřív než tam vložíte kupní smlouvu
já osobně bych hlavně neplatila kupní cenu dokud bych neviděla čistý list vlastnictví
jak dlouho trvá výmaz exekucí? myslela jsem, že když mi exekutor dá potvrzení o zaplacení dlužné částky a návrh na výmaz, že poté už žádný problém nemůže nastat!?????????,
bohužel dluh je placen částečně z kupní ceny, takže tato částka nijak ošetřena nebude :(zbytek kupní ceny až bude nový vlastník zapsán na čistém lv....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.