Re: Výše Pojistného plnění
Pokud faktura je na vystavena na plátce DPH t.j.vaši firmu pojišťovna DPH nebude platit. Ale jestliže jste odběratelem vy
a vaše firma vyinkasovala peníze od pojišťovny měla by pojišťovna zaplatit částku vč. DPH.
Potíž bych hledala v provedení fakturace.
Nebyla náhodou vystavená faktura firmou na firmu ? Byla opravdu vaší firmou vystavena na vás osobně ?
Nepředpokládám chybu od pojištovny, ta se obvykle nemýlí.
Re: Výše Pojistného plnění
na zakázce je moje jméno uvedeno jako odběratel a moje firma (zaměstnavatel) jako dodavatel.
Díval jsemse zpětně na starší pojistné události tam kooperativa taky posílala peníze bez DPH , taky se to řešilo ale nejsem si jistý že se to dořešilo nějak u Kooperativy byla spoluúčast 30 %, já jsem si udělal svoji vlastní pojistku ze spoluúčastí pouze 1000,- . A musím to pravě dotáhnout do konce s firmou a pojištovnou, aby se vymezilo kdo kolik ma platit.
Osobně si myslým že kdyby Firma udělalal zakázku na opravu škody tak že Dodavatel a Odběratel byla firma ( zaměstnavatel ) a pak my napsaly akorád dopis že jsem způsobil škodu a pr pojištovnu my dali jejeich fakturu ,tak by to bylo bez toho DPH .
Ale když faltura je přímo na moji osobu tak by to měla pojištovna platit včetně DPH ???
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.