Re: přechod na paušální výdaje
>>v rámci přechodu na paušální výdaje jsem v roce 2007
>>dodanila neuhr. pohledávky, přehledu na sociální a
>>zdravotní by se to nemělo týkat, zahrnou se tam až v
>>roce
>>uhrazení. Tím pádem mně vznikl rozdíl mezi příjmy a
>>výdaji na FU a přehledem na sociálku. Asi jsou teď
>>propojeni, protože mně došla výzva k zaslání
>>ověřeného
>>daňového přiznání, že tam mám rozdíl. Jen si chci
>>ověřit,
>>jestli jsem postupovala správně a můžu to tedy
>>obhájit. Děkuji.
>
>Udělala jsem to také tak, zatím žádný problém.
==Tím pádem mně vznikl rozdíl mezi příjmy a
>výdaji na FU a přehledem na sociálku==
-Tím pádem - jste to zřejmě hezky zvrzla:
Na FU jste v DP uvedle výdaje % z příjmů =viz §7/7
a na ZP a OSSZ jste uvedla skutečné výdaje, že?
Nebo je to jinak?
Paní Lidka přece píše, jak vznikl rozdíl (či chcete-li nesoulad) mezi údaji, které uvedla v DaP a údaji, které uvedla do Přehledů. V DaP za rok 2007 provedla úpravy základu daně, související se změnou způsobu uplatňování výdajů. Do přehledů uvádíte příjmy a výdaje, nikoliv úpravy základu daně. Informace o postupu při vyplňování přehledů v těchto případech jsou na stránkách ČSSZ a VZP.
Tak to se všem omlouvám zvláště paní -lidce-, pochopil jsem to nesprávně a nesprávně jsem reagoval.
V tom případě jsem velice zvědav, jak toto dopadne!
Jestli bude dodrženo ze strany OSSZ to co hlásala
ing. Ženíšková z MPSV a ing. Sedláková z MF (i zde byly odkazy na jejich informace = dodaněné pohledávka, závazky, zásobÿ a rezervy n e p a t ř í do Přehledů). Prosím paní -lidku- aby po skončení řízení
dala informaci, jak to dopadlo. Díky
Je to mé vysvětlení a ženská na sociálce už také přišla na to, že je to tak dobře podle zákona, musela to konzultovat s nadřízenou, prostě pokud se rozhodnu přejít v následujícím roce na paušál, musím neuhrazené pohledávky v daném roce zdanit a na přehledu se objeví až uhrazené v mém případě v roce 2008, ale budou zase vyloučeny z daňového přiznání, takže výsledek bude opačný, což se vynuluje. Díky.
Vaše vysvětlení a oficiální stanovisko ČSSZ se shodují:-)
Přidávám odkaz na stránky ČSSZ, kde je zveřejněna informace k výše uvedenému problému:
http://www.cssz.cz/templates/nejcastejsi-dotazy.aspx?NRMODE=Published&NRNODEGUID=%7b23E80A60-3BA3-4EC3-93D2-9AB70C7C85EA%7d&NRORIGINALURL=%2fcz%2finformace%2fnejcastejsi-dotazy%2fnejcastejsi-dotazy-osvc%2ehtm&NRCACHEHINT=Guest#25
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.