Re: výplata mzdy do 10,peníze přišli 12
Za to jste určitě nemohli dostat penále, protože u zdravotních pojišťoven a sociálky je rozhodující, který den máte nahlášený jako den výplat. V tento nahlášený den mají být i odeslány odvody a vůbec nezáleží na tom, že jste výplaty zaslali třeba 2 dny předtím nebo až potom.
Já si myslím, že pokud byly všechny výplaty odeslány 8.(v hotovosti nemají vyplácenou ani jednu), a přesto mají výpl. termín 10., tak dát penále ZP mohla, neboť vzali jako výpl. termín 8. (ne 10.)
kdyby ale měli třeba 1 výplatu v hotovosti a ta byla vyplacena až 10., potom je jedno, že všechny ostatní výplaty na účty zam-ců byly odeslány 8., protože oni termín 10. splnili
(alespoň takové informace mám ze školení)
Nemohou vzít jako výplatní termín 8., protože platí, že pojistné má být odvedeno nejpozději v den, který je NAHLÁŠEN jako den výplat. Pokud byste výplaty poslali až 15., taky by netolerovali odvod až 15., ale řídili by se dnem, který je nahlášen, tedy 10. v měsíci. Mně se tedy nikdy nestalo, že by kterákoli pojišťovna nebo sociálka zjišťovala, který den byly mzdy vypláceny (a mám více firem). Vždy jen ověřili den, který je nahlášen jako den výplat a k tomu dni kontrolovali odvody.
>>>Dobrý den,
>>>v pracovní smlouvě mám výplatní termín do 10 dne v
>>>měsíci, ale peníze obdržím většinou 12 dne v měsíci.
>>>Mzdovka mi tvrdí, že 10 dne firma odesílá. Mám je mít
>>>do
>>>10 dne já na účtu, nebo stačí když je zaměstnavatel
>>>odešle 10 dne. Prudit nebudu, jenom mě to zajímá.
>>>Děkuji
>>Měl byste je mít 10 na účtě.Kdybyste bral hotově tak
>>vám to přece taky vyplatí 10....Alespoň já to tak
>>dělám
>>aby je všichni, včetně odvodů, měli 10 na účtech,
>>protože taková sociálka ráda vyměřuje potom
>>penále.Hezký
>>den.
>
>když peníze odejdou 10. z firemního účtu, je to v
>souladu se zákonem
Nevíte zákon a paragraf ?
Děkuji
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.