Vlákno názorů k dotazu Přerušení ŽL - VZP se zbláznila od Jana - Re: Přerušení ŽL - VZP se zbláznila Možná,že by...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 11. 2008 19:53

Jana (neregistrovaný)

Re: Přerušení ŽL - VZP se zbláznila
    Možná,že by stačilo,abyste se na VZP nechal pojistit z běžného pojištění na pojištění do zahraničí,nevím,ale i tam pojištění potřebujete

• 19. 11. 2008 10:19

Bára (neregistrovaný)

Re: Přerušení ŽL - VZP se zbláznila
    myslím, že se dostáváme jinam, než tazatel chtěl. pokud jede do zahraničí jen na 5 měsíců, nemůže se z pojištění odhlásit, záleží co tam bude dělat (pak bude běhat po příjezdu s formuláři po VZP pokud tam bude pracovat) pojištění v zahraničí si musí vyřešit sám - buď cestovním pojištěním, případně z platební karty nebo tam bude pracovat ofic. - to nevíme.
    chtěla jsem uvést, že jsem pro svého klienta měla stejný problém s jinou ZP - je to jenom o lidech - taky trvala na dokladu z živnostenského úradu, tak jsem jí musela velmi podrobně vysvětlit, jaké povinnosti má klient vůči ŽÚ a jaké jiné vůči SP a FÚ a že se taky vůbec nemusí datumově shodovat s tím co ona chce. Je fakt že jsem byla nakonec ráda, že přijala doklad ze OSSZ, protože doklad z ŽÚ by nesouhlasil s tím, co bylo nahlášeno na SP a FÚ. Ale nebylo snadné jí to vysvětlit - to že OSVČ může mít vystavený ŽL a nepodnikat....někdy slepě trvají na nesmyslnostech...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).