Vlákno názorů k dotazu OT: Zákoník práce s komentářem? od an - Re: OT: Zákoník práce s komentářem? Tak to vám...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 11. 2008 7:28

an (neregistrovaný)

Re: OT: Zákoník práce s komentářem?
    Tak to vám nezávidím - já mám zákoník práce s komentářem , vydavatel ANAG, autoři Jakubka, Hofmanová, Schmied, Šubertová ..., potom Abecedu mzdové účetní, a nově Zákoník práce a související ustanovení občanského zákoníku autoři Hůrka, Schmied, Šubertová, všechno drahé publikace a zrovna včera mě mohli omývat, když jsem zjistila, že např. v Abecedě je napsáno, že běh zkušební doby se posuzuje podle občanského zákoníku a naopak v poslední publikaci ZP a souv. ust. občans. zákoníku je naopak napsáno, že nelze posuzovat podle obč. zákoníku, jsou v obou uvedeny příklady trvání zkušeb. doby a NAPROSTO odlišné.
    Takže to shrnu - je to celkem jedno, protože co právník, to jiný názor viz rozpory mezi Jakubkou, Jouzou, Šubrtem, což jsou všechno renomovaní právníci ale na školení každý mluví jinak.

• 20. 11. 2008 7:47

Líba (neregistrovaný)

Re: OT: Zákoník práce s komentářem?
    Nezlobte se na autory Abecedy mzdové účetní, protože ti ji vydali už v lednu, ale to s tou zkušební dobou se vyřešilo až nálezem Ústavního soudu č. 116/2008 Sb. 12. března.

Ovšem, že se např. Šubrt se Schmiedem liší v názoru na splatnost mzdy nebo Schmied s Ženíškovou na započítávání čerpání letošní dovolené do nároku na dovolenou, to můžu potvrdit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).