Re: Odchod do inval.důchodu
>>>Prosím mzdové, které už řešily odchod zaměstnance do
>>>ID.
>>>Jsme MO, zaměstnanec marodí od 28.12.2007 a vypadá to
>>>na plný ID. Moc prosím o rekapitulaci povinností,
>>>které mám
>>>jako mzdová účetní.
>>>
>>>v roce 2007 /únor/ marodil ještě 10 dní
>>>z roku 2007 mu zůstaly 3 dny nevyčerpané dovolené
>>>na OSSZ jsem na výzvu posílala evidenční list
>>>1-8/2008
>>>
>>>
>>>Musím ukončit PP /k jakému datu ? souhlas zaměstnance
>>>?/
>>>Dovolenou poplatit ve 12/08 ? Další ev.list ?
>>>ZP - odhláška ?
>>Takže počkejte, až se domluvíte co dál.
Re: Tato rada mi je skutečně platná
>>>>Prosím mzdové, které už řešily odchod zaměstnance do
>>>>ID.
>>>>Jsme MO, zaměstnanec marodí od 28.12.2007 a vypadá to
>>>>na plný ID. Moc prosím o rekapitulaci povinností,
>>>>které mám
>>>>jako mzdová účetní.
>>>>
>>>>v roce 2007 /únor/ marodil ještě 10 dní
>>>>z roku 2007 mu zůstaly 3 dny nevyčerpané dovolené
>>>>na OSSZ jsem na výzvu posílala evidenční list
>>>>1-8/2008
>>>>
>>>>
>>>>Musím ukončit PP /k jakému datu ? souhlas zaměstnance
>>>>?/
>>>>Dovolenou poplatit ve 12/08 ? Další ev.list ?
>>>>ZP - odhláška ?
>>>Takže počkejte, až se domluvíte co dál.
Re: Tato rada mi je skutečně platná
Kdy končí podpůrčí doba? - mohou mu ji prodloužit. Popř. od kdy mu je přiznaný ID? To vše musíte vědět, abyste věděla, jak máte postupovat. Jistě máte závodního lékaře, který by měl rozhodnout, zda je tento zam-ec nadále schopný vykonávat svoji práci. Pokud s přiznáním důchodu chce zam-ec zároveň i skončit PP, tak se na tom můžete dohodnout.
V poslední mzdě mu proplatíte zůstatek D z r. 2007, pokud ji nevyčerpá (pokud to bude do konce r. 2008, pokud déle, tak propadne).
Při skonč. PP (zam-ec dál nebude v prac. neschopnosti) ho odhlásíte, vystavíte ELDP (musí navazovat na ten, který jste již pro letošní rok vystavila)
předáte potvrz. o zaměstnání (ZL) + přílohu o promaroděných dnech, příp., pokud bude mít příjem (např. za propl. dovolenou) - potvrzení o zdanitelných příjmech
Re: Odchod do inval.důchodu
Ale firma musí mít závodního lékaře, který posoudí zdravotní stav zaměstnanců, zda mohou vykonávat sjednané práce. Píšete, že neschopenka by mu měla končit - jenže podpůrčí doba může být posudkovým oddělením sociálky prodloužena. Pokud bude uschopněn a následujícím dnem dostane ID, tak to ještě neznamená, že musí být ukončen prac. poměr. Takže skutečně musíte nejprve vědět, jak to bude dál a pak podle toho činit kroky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.