Re: Ošetřování člena rodiny
Je pravda, že tohle jsem vědět nechtěla, ale zároveň je pravdou,
že bydlíme ve společné domácnosti pouze dle údajů podle bydliště. Asi jsem uvedla nepřesné údaje, dcera žije s druhem jinde, vdaná ale neníi. Vystavit ošetřování proo jejího druha je prý složitější než ji vystavit pro mě, právě z důvodu toho, že máme alespoň dokladově stejné bydliště. Pro mě je důležité, aBY mně tuto ošetřovačku uznali v zaměstnání, než o to, kolik Kč za to získám. I když by mě i toto mělo zajímat. Proto moje otázka je spíš taková: může mně toto zaměstnavatel uznat jako ošetřování člena rodiny a v jak dlouhé době?
já bych určitě od Vás vyžadovala čestné prohlášení, že máte s dcerou společnou domácnost (viz má předchozí odpověď)
je ale divné, že píšete, že dcera je samoživitelka,nyní se zmiňujete o jejím druhovi (takže samoživitelkou není)
nárok na OČR (do 10 let) má otec dítěte - tam se společná domácnost nesleduje
Tak vzhledem k tomu, že jsme měli od lékaře jiné info, tak jsem se raději dotázala. Teď už fakt nevím, co mám dělat. Pokud bude zaměstnavatel vyžadovat čestné prohlášení, pak samozřejmě nemůžu podepsat, že spolu žijeme ve společné domácnosti, ale ze strany lékaře jsme dostali info, že druhovi/otci dítěte/ OČR v zaměstnání nemusí uznat. Takže abych to shrnula: nelze si nechat napsat OČR na sebe, pokud fakticky ve spol.dom.nežijeme! A JAKá je rada, pokud druh nemůže hlídat, dovolená není a nepl.volno si čerpat nechci? A přesto by dcera pár dní pomoc potřebovala?
Musím se hluboce omluvit, protože původní dotaz byl tak jednoznačný, že jsem tam neviděl jediný důvod upozorňovat na nějaká úskalí. Nakonec se ukazuje, že všechno je jinak. :-)
To by mě nenapadlo, že jsou lidé schopni tvrdit, že bydlí ve společné domácnosti, když v ní ve skutečnosti nebydlí.
Ne to já se musím všem, které můj dotaz tak nastartoval, hluboce omluvit za špatné informace. Nemyslela jsem, že žijeme ve společné domácnosti, ale podle údajů na dokladech bydlíme ve společné domácnosti. Moje chyba. Rozhodně jsem nechtěla ošidit podnik ani stát jen jsem chtěla pomoci dceři. Vše je již vyřešeno a nikdo k újmě nepřijde. Děkuji všem za názory.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.