Re: podnikání v pohostinství
Lze to rozdělit z hlediska smluvního dle obch.zík., ŽZ, ale musí mít každý svou živnost, IČ, oddělené účto, vlastní nájemní smlouvu na prostory, jsou-li v nájmu, nebo proti nájemní ponájemní se souhlasem vlastníka atd.Každý by si řešil vlastní obchodní partnery-dodavatele- vlastní obch.smlouvou a mezi sebou si mohou udělat obch.smlouvu o dodávce jádel nebo to nechat tak, že výčep nebude jídla oficiálůně prodávat, jen jídelna,která bude spojena obchodně s kuchyní.
Re: podnikání v pohostinství
Rozdelit to jde i kdyz ja to neuznavam.
Platcovstvi DPH se ten posledni, kdo to vse uctuje asi nevyhne, protoze 1.mil je dost maly obrat tj. 83.333,-.
Protoze on bude uctovat jak obcersteveni tak i jidlo a to mu pujde do obratu.
Tezko zduvodnite, ze to uctujete oddelene, nebo ze mate dva uctujici atd. Moc problemu a zduvodnovanini.
Nic se nema prehanet.
I urednik FU je clovek a ne blbec.
To je muj nazor, v pohostinstvi jsem take nejakou dobu podnikal a vim, jak je to tezke a narocne na nervy.
A hlavne co chodi kontrol a CHYTRAKU a co je porad novych predpisu a vyhlasek.
A i kdyz si date pozor nikdy nevite, kdyz nenalejete nekomu po zaviracce, ze mate prusvih u Dzamili ci jinde v mediich.
Ja bych doporucil to vest na jednoho (s DPH), vzdyt si poradite lepe nez takhle komplikovane.
Nebo pak jedine jidelna a vedle solo bufet s pitim a dalsim. Tedy kazdy solo a i solo pokladny a zamestnance atd. Zda jste to chteli takto tak se omlouvam za to vyse.
Ale nekolikrate jsem si cetl Vas dotaz a stale mi vychazi, ze chcete provozovat kuchyn v restauraci s obsluhou odelene a to se mi nezda a plati co jsem psal.
Pevne nervy v tomto kseftu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.